Фільтри для пральної машини: що потрібно знати?

Фільтри для пральної машини: що потрібно знати?

01.06.19 11:21 0 7439

Виробники сучасних пральних машин захищають свою продукцію від шкідливого впливу домішок, що містяться у воді. Так, наприклад, впускний патрубок моделей Gorenje обладнується вхідним фільтром, який представляє собою дрібнозернисту пластикову решітку. Але з часом сітка забивається сміттям, і вода перестає надходити в бак машини. Як результат, необхідно зняти та промити очисний пристрій.

А у пральної машини Samsung, про засміченні фільтри попереджають коди помилки 4E і 5E (ускладнене надходження води в бак), які з'являються на дисплеї. Демонтувати пристрій дуже просто: закрити кран, від'єднати шланг від патрубка апарату, плоскогубцями витягти сітчастий модуль. Прочищають сітку зубною щіткою під струменем води й ставлять назад. Аналогічним чином виконується процедура й у пральній машині Indesit.

Але є один нюанс: від жорсткої води такі фільтри не захищають. Саме тому, буде правильно встановити комплексний очисний пристрій ще до підключення машини до магістрального трубопроводу. До речі, купити фільтр для пральної машини ви можете в інтернет-магазині https://filter.ua/.

Типи додаткових фільтрів для пральної машини

Захисту від забруднень, що містяться в системі водопостачання, потребують як людина, так і побутова техніка: зокрема пральні машини. Для цього розроблені та випускаються спеціальні фільтрувальні установки, засновані на різноманітних принципах дії — механічних, хімічних, магнітних. Нині, розрізняють наступні типи фільтрів:

  1. Магістральний. Його встановлюють на вводі від загальнобудинкового стояка у квартиру. Як результат, забезпечується очищення всього обсягу споживаної мешканцями води, в тому числі на прання, від іржі та піщинок. При цьому хімічний склад рідини не змінюється, тому від накипу такий фільтр не рятує.
  2. Грубого очищення. Це аналог першого фільтра, але з малою пропускною здатністю. Монтується він безпосередньо перед заливним шлангом кухонної техніки. Має менші габарити та вартість. Принцип дії механічний, і пом'якшення води також не відбувається.
  3. Поліфосфатний (сольовий). Всередині колби такого фільтра знаходиться поліфосфат натрію (дрібні прозорі кристали, які за зовнішнім виглядом нагадують кухонну сіль). Встановлюють такий пристрій виключно для пральної машини. Його цільове призначення — зниження жорсткості води. Монтаж виконати нескладно, а ціна доступна. Принцип дії: вода проходить через фільтр, розчиняє кристали, ініціюючи хімічну реакцію. В результаті домішки, що викликають накип, нейтралізуються і втрачають здатність відкладатися на внутрішніх поверхнях пральної машини. А сам пристрій очищає додаванням в колбу активної речовини.
  4. Магнітний. Дія однойменного поля, встановлюється безпосередньо на трубу, що живить апарат. Його ефективність піддається сумнівам, але виробники стверджують, що при проходженні через нього води розчиняються окремі домішки, і рідина пом'якшується. Точних підтверджень такої реакції немає, але деякі користувачі встановлюють магнітні фільтри, вважаючи їх екологічно чистими та довговічними.

Висновки

Варто відзначити, що в м'якій воді витрата миючого порошку зменшується. Тобто, при установці поліфосфатного фільтра для пральної машини виходить подвійний ефект: економія на миючих засобах та безаварійна робота побутової техніки.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: З якими проблемами ...
Наступна новина: Работа водителем: что нужно ...

КОМЕНТАРІ