Плюси та мінуси мікрокредитування для студентів

Плюси та мінуси мікрокредитування для студентів

02.06.19 20:41 0 5731

Мікропозики стають все більш популярними, оскільки вони доступні практично кожному повнолітньому громадянинові України. У тому числі та студенту, якому в міру об'єктивних причин нерідко доводиться позичати гроші, щоб як мінімум прогодуватися. Саме у студентів найчастіше виникають проблеми та труднощі, що вимагають своєчасного вирішення.

Чому студенти користуються онлайн позиками?

Швидке обслуговування, можливість отримання невеликої суми на короткий проміжок часу, мінімальні вимоги — все це приваблює молодих людей. Річ у тім, що банки для видачі кредиту вимагають наявності офіційного працевлаштування, якого в студентському віці немає практично ні у кого.

Якщо людина вчасно погашає заборгованість та виконує взяті на себе зобов'язання, це позитивно відбивається на кредитній історії. Так, у випадку з мікрокредитом мають місце високі процентні ставки. Але зате вони прозорі й зрозумілі — студент розуміє, що і коли він повинен повернути. До речі, оформити онлайн кредит студентам можна на сайті https://abiturientam.com/kredity-na-kartu-studentam/.

Коли виникає необхідність в мікрокредитах?

Гроші ніколи не бувають зайвими та можуть знадобитися в самий невідповідний момент. В яких ситуаціях може виникнути необхідність в терміновому отриманні позики?. Вони можуть знадобитись тоді, коли:

  • терміново потрібно купити річ, що не входить в запланований бюджет;
  • потрібно оперативно оплатити послуги або лікування — родичі можуть бути занадто далеко, щоб допомогти тут і зараз;
  • у студентів, як правило, немає офіційного доходу (як відомо, банк не бере до уваги розміри вашого неофіційного прибутку).

Як отримати мікрокредит?

Все, що потрібно зробити — це заповнити просту форму для заявки безпосередньо на сайті мікрофінансової організації. Необхідно завантажити фотографію свого паспорта та ідентифікаційного податкового номера. Якщо виникне підозра в тому що позичальник шахрай, представник МФО може запросити додаткові фото — як правило, людини з документами в руці.

Обробка заявки займає не більше однієї години. Зазвичай цього часу достатньо, щоб кредитор все перевірив і зарахував гроші на рахунок позичальника. Ось тому студентів і привертають онлайн кредити.

Переваги онлайн кредитування:

  1. Мікропозик оформляється швидко і гранично легко. Повна відсутність бюрократії привертає молоде покоління, яке вважає за краще йти в ногу з часом.
  2. Можливість отримати гроші з поганою кредитною історією або повною її відсутністю.
  3. Не потрібно надавати ніяких застав або шукати поручителів.
  4. Відсутність необхідності в підтвердженні свого доходу. Кредитор буквально вірить на слово своєму позичальникові.

Мінуси мікрокредитування:

  • Високий відсоток. Більшість чесних МФО працюють з відсотків в 1-2 % в день. Так, це багато. Але з іншого боку, в більшості випадків мікрокредит береться на кілька днів, і переплата виходить мінімальною. Високу процентну ставку можна виправдати високими ризиками для кредитора.
  • Обмежений ліміт, як правило до 10-15 тис. грн.
  • Максимальний термін погашення боргу - 30 днів.
  • Суворе ставлення до боржника.

Зате ні в одному банку ви не зможете оформити кредит віддалено, не виходячи з дому. Якщо грамотно користуватися кредитними продуктами мікрофінансових організацій, то ніколи ніяких проблем не виникне. З проблемами найчастіше стикаються неуважні й безвідповідальні позичальники. Але якщо ви чесний та відповідальний студент, використовуйте мікрокредити собі на благо та вирішуйте виникаючі проблеми.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Види інтернет-сайтів
Наступна новина: Поршневой компрессор: ...

КОМЕНТАРІ