Поліамідне кріплення - гідна альтернатива метизами

Поліамідне кріплення - гідна альтернатива метизами

03.06.19 23:10 0 5731

Кріплення - це важлива складова будь-якого механізму або конструкції. Сьогодні поряд з традиційними металевими кріпильними елементами набирає популярність полімерне кріплення. Воно застосовується в приладобудуванні, машинобудуванні та інших сферах виробництва, де важливі немагнітні й непровідні властивості кріплення. Вона відвойовує позиції у метизів там, де до корозійної стійкості з'єднання пред'являються підвищені вимоги. До речі, придбати їх таке кріплення можна в інтернет-магазині https://www.caravella.com.ua/poliamidnyj-krepezh-i-metizy/.

З чого виробляють полімерне кріплення?

Для їх виготовлення використовується поліамід - унікальний за своїми властивостями конструкційний матеріал, що перевершує за багатьма показниками звичайний пластик. Для підвищення механічної міцності та хімічної стійкості у вихідну сировину вводять добавки ертанол і капролон. Поліамідні гвинти, болти, гайки й шайби виготовляють ливарним способом, а різьблення отримують методом гарячого накатки.

Властивості поліамідного кріплення

Болти, гвинти, шпильки та гайки з поліаміду успішно замінюють кріплення зі сталі, не здатний витримати агресивну дію вологи й хімічних середовищ. Поліамід стійкий до вуглеводнів, масел, бензинів, спиртовим розчинів, ефірів, концентрованим лугів і розбавлених кислот. Його малий коефіцієнт тертя та низький абразивний знос допоможуть збільшити ресурс роботи деталей, що труться.

При високих міцності поліамідний кріплення значно легше металевого та відмінно протистоїть ударним навантаженням. На відміну від пластмаси поліамід стійкий до кліматичних змін, температурних деформацій, вигину й розтягування. Поліамідні болти та гайки не тріскаються на морозі до - 40  0 С, стабільні при нагріванні до + 120  0 С і не руйнуються під дією ультрафіолетових променів.

Кріпильні елементи з поліаміду володіють високими діелектричними властивостями, тому їх використання вирішить проблему електричної ізоляції кріпильних вузлів. Низька теплопровідність поліаміду дозволяє запобігти появі містків холоду, приклад тому - дюбель з поліамідним цвяхом для кріплення теплоізоляції.

Застосування кріплення з поліаміду

Морозостійке та ударостійке різьбове кріплення з поліаміду застосовується при складанні легких вуличних конструкцій, обладнання харчової та фармацевтичної галузі, холодильних і морозильних агрегатів. У побуті поліамідний кріплення використовується при монтажі сантехнічного обладнання та інших тендітних предметів з кераміки та скла.

Шайби з поліаміду підкладають під головки метизів для захисту притискається поверхні від пошкодження. Ковпачковими гайками декорують з'єднання та захищають від корозії. Поліамідні будівельні дюбелі високо цінуються монтажниками за відмінну несучу здатність та довговічність.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Equides Club - заміський ...
Наступна новина: Как выбрать цифровой медиа ...

КОМЕНТАРІ