Гра на музичних інструментах сприяє розвитку головного мозку

Гра на музичних інструментах сприяє розвитку головного мозку

05.06.19 00:30 0 6853

Заняття музикою корисні як в підлітковому віці, так і в старості. Музика сприяє гармонійному розвитку особистості, а вміння грати на музичному інструменті сприяє більш ефективній роботі мозку. Далі, ми розглянемо результати досліджень, які це підтверджують, а розповість нам про це співробітник музичного магазину skm-music.com.ua, в якому безпосередньо можна придбати музичні інструменти онлайн.

Дослідження, що доводять користь гри на музичних інструментах:

Американські вчені Північно-Західного університету в Вінстоні провели дослідження, які доводять, що почуття ритму і здатність сприймати музичну грамоту позитивно впливає на розвиток дитячого мозку, а вміння грати на музичному інструменті сприяє більш ефективному вивченню іноземної мови.

Група фахівців університету під керівництвом Ніни Крауз протягом трьох років проводила дослідження на 40 дітях:

  • Перша група дітей займалися музикою по 2-3 години в тиждень, в тому числі проходила основи нотної грамоти та вчилася грати.
  • Друга група навчалася за програмою, де особлива увага приділялася фізичній підготовці. Кожна група була протестована перед початком і після закінчення експерименту.

З'ясувалося, що активність центрів мозку, що відповідають за слух, грамотність та логічне мислення у першої групи випробовуваних виявилася значно вище. Це підтверджувалося й іншими даними: при однаковій системі навчання ті, хто займався музикою, демонстрували кращу грамотність мови та листи.

Гра на музичному інструменті — будь то електронне піаніно Ямаха, класична гітара або фортепіано, розвиває слухові й моторні здібності, необхідні для інтелектуальної діяльності людини. Саме тому творчий підхід і розвиток музичних здібностей дітей шкільного та дошкільного віку є одним з основних при формуванні навчального процесу, орієнтованого на розвиток особистості.

У міру дорослішання дитини у неї зменшується здатність вбирати інформацію — особливо мовну та математичну, а заняття музикою дозволяє продовжити цей процес і прищепити інтерес до навчання.

На думку доктора Ніни Крауз, при зменшенні фінансування в першу чергу скорочуються музичні заняття та образотворче мистецтво. Цей підхід є помилковим — музика повинна вивчатися в будь-якій школі, з максимальним акцентом на вивчення нотної грамоти та навчанням грі на інструментах.

Гра на музичному інструменті так само корисна в літньому віці, оскільки дозволяє продовжити здатність мозку до логічного мислення.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: 8 преимуществ удаленной ...
Наступна новина: Переваги пластикових вікон

КОМЕНТАРІ