Росія: «Роскомнагляд» зобов’язав Tinder ділитися даними користувачів зі спецслужбами

Росія: «Роскомнагляд» зобов’язав Tinder ділитися даними користувачів зі спецслужбами

05.06.19 08:46 0 462
Російський наглядовий орган «Роскомнагляд» вніс мобільний застосунок для знайомств Tinder до реєстру розповсюджувачів інформації. Відтак сервіс зобов'язаний протягом півроку зберігати переписку користувачів з Росії та ділитися даними про них зі спецслужбами, повідомляє російська служба Радіо Свобода.

На те, що сервіс внесли до реєстру, звернула увагу громадська організація з протидії цензурі в інтернеті «Роскомсвобода». Раніше «Роскомнагляд» зобов'язав ділитися даними користувачів російський сервіс знайомств Mamba та найбільшу в світі службу знайомств ?Badoo.

Читайте також: У Росії тиснуть на блогера, який веде «Сталінгулаг» у Telegram та має мільйон читачів у Twitter?

У 2017 році французька журналістка Юдіт Дюпорталь надіслала до Tinder запит на всі дані, які сервіс зберігає про неї як про користувачку. Компанія надіслала їй 800-сторінковий документ, в якому були збережені усі профілі чоловіків, які вона обирала для знайомства, інформація про їхній вік, її листування в сервісі за чотири роки з моменту реєстрації, інтереси, фотографії з Instagram, реакції на дописи з Facebook та дати всіх переписок.

Власники Tinder зареєстровані в США. У компанії наразі не коментували вимоги російського відомства.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ