Чому люди люблять трилери?

Чому люди люблять трилери?

05.06.19 09:36 0 2902

Включаю телевізор і можу цілий вечір нескінченно гортати канали в пошуку пристойного фільму. З огидою поспішаю перескочити з епізодів, де грає напружена музика, вискакують страшні монстри або ведучий програми повідомляє «гробовим» голосом про жахливі подробиці чийогось життя. Дивує на нашому телебаченні така кількість трилерів і жахів, і поступово витісняє його на задній план перед онлайн фільмами з інтернету, вже тут можна вибрати тематику до душі.

Цікавий вираз «тематика до душі», але ж таких душ на планеті багато і кожна має свій індивідуальний характер, смак, пристрасть, захоплення. І зрозуміти іншу душу не так вже й легко, набагато легше засудити за неправильну поведінку і перевагу.

Любов людей до трилерів: в чому причина?

Цікаво, чому ж люди вважають за краще в фільмах жанри, від яких холод по спині? Чому найкращі трилери всіх часів привертають таку увагу? Про це нам розповысть головний редактор сайту http://zombi.tv/films/triller/, на якому їх безпосередньо можна переглянути онлайн.

Психологи вже давно присвятили цій темі багато часу та навіть розробили кілька теорій. Так, на їхню думку, деякі люди зупиняють свій вибір на трилерах в пошуку нових сильних відчуттів, хтось приємно збуджується, відчуваючи себе в цілковитій безпеці на тлі чужого нещастя, а частина людей страждають весь фільм нарівні з героями, щоб в кінці фільму випробувати своєрідне блаженство. Але американські вчені пішли ще далі, вони вважають, що людям подобається відчувати себе нещасними «понарошку».

Ось так міркують вчені мужі, але ж що б пояснити перевагу жахів і трилерів може бути та не треба далеко ходити. Наприклад, ті ж психологи рекомендують батькам при читанні казки не уникати страшних сюжетів, мовляв, дитина через образ позитивного і негативного героя бореться зі своїми дитячими страхами. До нього, таким чином, приходить розуміння, що добро завжди переможе і злу немає місця в реальному житті. Всім відомо, що діти ростуть та змінюються, чому б не припустити, що змінилися страхи й переросли в комплекси, а казка теж знайшла нове обличчя?

З іншого боку природа заклала в людину частинку жорстокості і злості, без яких йому не можна було вижити в первісні часи. Можете уявити собі фізично слабкого, уразливого первісного «добрячку»? Чи не могло такого бути, добряги зникли, а злі (тому й сильні) вижили і стали всім нам предками.

Висновки

Так, століття йдуть і змінюють все навколо, поступово стирається непотрібна жорстокість, та й суспільство нав'язує якісь правила гуманного поводження. Але хто сказав, що стародавні атавізми у вигляді злості, жорстокості, агресії, підозрілості, недовіри зовсім зникли? Ось і доводиться ховати свої первісні почуття в сучасних захоплення.

Ми ходимо на риболовлю, полювання, дивимося фільми. Так, так, саме в одному ряду - риболовля, полювання, трилери. Причому перегляд трилеру нешкідливий, як полювання, адже його дивляться заради отримання ейфорії, а не заради їжі. Ось і виходить, що трилери і фільми жахів рятують світ від масового «запалення» жорстокості.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: British Airways відновлює ...
Наступна новина: Трамп заявив,що Росія ...

КОМЕНТАРІ