Архітектурні макети: види та переваги

Архітектурні макети: види та переваги

05.06.19 10:38 0 8143

Архітектурний макет — це зменшена копія архітектурного об'єкта (будівлі, промислового об'єкта або цілого району). Архітектурний макет дає уявлення про те, як буде виглядати будова та оцінити її сильні й слабкі сторони. Сьогодні, коли великого поширення набули комп'ютерні технології, архітектурні макети як і раніше залишаються затребуваними. Чому? Нумо розберімось.

3d-макети

Переваги:

  • По-перше, масштабованість. У кілька кліків можна віддалити або наблизити об'єкт, розглянути його з висоти пташиного польоту або ж навпаки, в деталях, можна здійснити віртуальну прогулянку по вулицях майбутнього району.
  • По-друге, швидкість виконання. За допомогою програмного забезпечення 3d-модель виконується набагато швидше, ніж макет, який можна помацати руками.

Недоліки:

  1. В першу чергу, така модель поступається в наочності. Як і раніше людський мозок краще сприймає те, що може помацати, ніж те, що бачить на екрані, нехай навіть зображення велике і деталізоване.
  2. Крім того, будівельний макет незамінний на виставках і презентаціях.

Реальні макети

Переваги:

  • Це незамінна деталь презентації будь-якого скільки-небудь великого проекту, яка може бути справжнім витвором мистецтва і стати вирішальним аргументом прийняття рішення для замовника. Найчастіше такі макети створюються для промисловості. До речі, в Москві виготовлення архітектурних та інших макетів ви можете в майстерні "Микрогород: maketmicro.com/.

Недоліки:

  1. тривалі терміни виготовлення;
  2. висока вартість.

Види архітектурних макетів

Залежно від того, який об'єкт імітує архітектурний макет, можна виділити наступні його види:

  • Ландшафтний. У ньому зображений ландшафтний дизайн майбутнього об'єкта. Він може включати кілька будівель, проте упор робиться на прилеглу територію, дерева, клумби, доріжки й т. п.
  • Інтер'єрний. Такий макет показує інтер'єр будівлі (внутрішнє оздоблення, декор, меблі, розташування ключових елементів кімнати — наприклад, каса, сцена, барна стійка та інші).
  • Будівельний. Цей вид макета є найскладнішим і самим деталізованим, тому що, як правило, відтворює цілий район або великий промисловий об'єкт.
  • Інженерний. Він показує розташування комунікацій.

Матеріали для архітектурних макетів

Архітектурні макети можуть проводитися з різних матеріалів. Сучасні макети, як правило, виготовляють з полімерів і композитних матеріалів з використанням скла, світлодіодних стрічок, пінокартона і т. п. На відміну від своїх дерев'яних і паперових попередників такі макети довговічні та не боятися вологи й перепадів температур.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Нормативна база досі ...
Наступна новина: У Мінекології пояснили ...

КОМЕНТАРІ