Тернопілля: голова ТОДА дав доручення відповідним службам щодо ліквідації наслідків негоди у трьох районах області

Тернопілля: голова ТОДА дав доручення відповідним службам щодо ліквідації наслідків негоди у трьох районах області

07.06.19 08:28 0 894
4 червня сильні дощі та град знову завдали збиткових наслідків жителям Тернопільської області. Цього разу потерпіли три райони – Бучацький, Заліщицький та Монастириський. Служби цивільного захисту працювали у цих районах всю ніч. На ранок, 5 червня, відбулося засідання оперативного штабу щодо ліквідації наслідків негоди та стихійних явищ під головуванням очільника області Степана Барни.

За інформацією начальника управління цивільного захисту населення ТОДА Ігоря Лівінського, найбільше підтопило домогосподарства у селі Соколів Бучацького району. Там зазнали збитків п'ять приватних домогосподарств. У селі Красіїв та Гранітне Монастириськького району внаслідок різкого підняття води в річці Золота Липа підтопило 16 будівель житлового призначення на території дев'яти приватних домогосподарств. А також відбулось підтоплення орієнтовно 22 га приватних сільгоспугідь. В селі Нагіряни Заліщицького району відбулось підмивання земляного насипу приватного ставу, внаслідок чого утворилася загроза підтоплення приватних домогосподарств у селі Устечко Заліщицького району.

Щоб запобігти завданню ще більших збитків місцевим жителям, служби цивільного захисту області працювали в посиленому та оперативному режимі. Як повідомив т.в.о. начальника Управління ДСНС в області, полковник служби цивільного захисту Ігор Павук, впродовж 4-5 червня підрозділами управління було відкачано 605 метрів кубічних води з підвальних приміщень 19 житлових будинків. Також він поінформував про погодні умови на найближчі дні. По всій території області очікуються короткочасні дощі, грози, град, посилення вітру та шквали.

«Прошу усіх мене інформувати про проведену роботу по ситуації, яка має місце в розрізі населених пунктів Тернопільської області, – наголосив під час наради голова ТОДА Степан Барна. – Ми маємо володіти ситуацією, що складається в розрізі районів». Він також дав ряд доручень усім оперативним службам області та підкреслив, що голови районних адміністрацій особисто повинні відвідати населені пункти, котрі потерпіли від негоди. «Знаю, що більшість голів уже там були і я також плануватиму відвідини одного із таких населених пунктів», – зазначив Степан Барна.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Луцьку до трьох років ...
Наступна новина: У Запоріжжі мітингували ...

КОМЕНТАРІ