Бюро знахідок: як знайти втрачені речі?

Бюро знахідок: як знайти втрачені речі?

07.06.19 11:53 0 5806

Втративши важливі документи, важливо знати, куди і як звертатися за допомогою. Складно знайти людину, яка жодного разу не знаходила або не втрачала цінну річ. Попри це, одиниці знають, як поводитися в ситуації, що склалася. Деякі намагаються змириться з втратою, а хтось запросто присвоїть собі знахідку.

Не варто відразу ж звертатися до правоохоронних органів. Річ у тому, що поліція приступить до пошуків в тому випадку, якщо пропажа відбулася внаслідок шахрайських дій, крадіжки чи злочину. У всіх інших випадках діють спеціальні бюро знахідок, знайти які досить просто, ввівши в пошукову систему запит з прив'язкою до конкретного регіону. На сайті можна подивитися перелік знахідок, а також скласти докладне й точне оголошення про пропажу.

Крім спеціалізованих веб-сайтів, у багатьох соціальних мережах діють групи та форуми, де є можливість оповістити про знахідку або ж зникнення. Окрім того, останнім часом почали з'являтись онлайн бюро знахідок, наприклад, сайт Находка. Це ресурси які поєднують в собі переваги спеціалізованих бюро знахідок та форумів, де люди можуть спілкуватись. Далі, ми розглянемо коли люди найчастіше звертаються в бюро знахідок.

Втрата паспорта

Найчастіше люди втрачають паспорт — найголовніший документ, який здатний підтвердити їх особистість. Його втрата є серйозним порушенням законодавства, тому, іноді вона не обходиться без адміністративної відповідальності. Важливо терміново повідомити про втрату документа, щоб не платити занадто великий штраф. Для відновлення паспорта достатньо звернутися в УМВС, пред'явивши ряд документів:

  • фотографії в кількості чотирьох штук;
  • письмову заяву про відновлення паспорта;
  • письмову заяву про зникнення документа;
  • квитанцію, що підтверджує оплату державного мита;
  • документи, здатні підтвердити особу (свідоцтво про укладення шлюбу, свідоцтво про народження або військовий квиток).

Отримати новий паспорт моно після десяти днів. Якщо документ потрібен терміново, то при необхідності УМВС зобов'язані видати тимчасове посвідчення особи.

Втрата гаджетів

Ще однією частою втратою є мобільні телефони та планшети. Якщо ви знайшли їх в торговому центрі, ресторані, магазині, то знахідку можна залишити в адміністратора закладу. Є можливість самостійно повернути гаджет власнику, відшукавши в телефонній книзі записи «мама», «тато», «дім» та інше. Не варто користуватися телефоном в персональних цілях, не дзвонити та не виймати сім-карту.

Відшукавши власника, не можна вимагати винагороду або гроші, такі моно дії сміливо можна розцінювати як злочин. Якщо є бажання, передати знахідку можна у відділення поліції. У будь-якому випадку, не потрібно панікувати та засмучуватися, важливо діяти розсудливо та осмислено.

Втрата домашніх улюбленців

Також, дуже часто в бюро знахідок звертаються у разі втрати домашніх тварин. Не рідко зустрічаються ситуації, коли людина гуляє з собакою або котом, а їх улюбленець губиться. Потім на стовпах можна побачити розклеєні фотографії домашнього улюбленця та прохання повернути його за винагороду. У випадку з бюро знахідок виконувати такі дії не потрібно, адже ті, хто знайшов тварину, приносять її сюди самі.

Висновки

Як бачите бюро знахідок — це дуже корисний сервіс, який хоча б 1 раз в житті може знадобитись кожному з нас. Тому, якщо ви щось загубили заходьте на сайт https://nahodca.com/ і ваша пропажа може в найближчий час віднайтися.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Наступна новина: Преимущества ...

КОМЕНТАРІ