Чому в раціоні спортсмена мають бути вітаміни?

Чому в раціоні спортсмена мають бути вітаміни?

08.06.19 12:33 0 3937

Кожна людина, яка полюбляє спорт, знає що заняття ним потребують багато енергії. Отримати її ми можемо з їжею, або вживаючи спеціалізоване спортивне харчування та вітамінно-мінеральні комплекси. Ну з їжею все зрозуміло — з'їв шматок м'яса з порцію салату, миску рису / гречки, зачекав поки все це перетравиться і вперед — за новими рекордами. А що ж спортивне харчування та вітаміни? Невже без них ніяк? Якщо ви професійний спортсмен — тоді вам без них не просто не обійтись! А все тому, що отримати всі необхідні елементи з їжі — просто не реально, адже кількість вітамінів в сучасних продуктах харчування суттєво знизилась.

Спортивні вітамінно-мінеральні комплекси: Що це таке?

Вітамінний комплекс — це регулятор біохімічних процесів, який впливають на метаболізм в організмі. Якщо у вас спостерігається нестача вітамінів, то це призводить до порушення метаболізму, особливо в м'язових клітинах. Вітаміни дуже потрібні тим, хто займається спортом.

Якщо ви ведете динамічний спосіб життя або займаєтеся активно спортом, то вам обов'язково потрібні вітаміни для спорту. До речі, в Україні продукцію від кращих світових виробників можна купити в інтернет-магазині вітамінів, БАД, спортивного та здорового харчування https://onetwofit.life.

Можна дотримуватися правильного харчування, вживати достатньо вуглеводів і білків, але нестача мінералів і вітамінів зведе всі зусилля нанівець. В результаті буде спостерігатися втома, зниження ваги, нездорова шкіра, волосся та нігті. І найголовніше для людей, що займаються спортом, це те, що будуть неправильно засвоюватися амінокислоти. Вітаміни при заняттях спортом потрібні та чоловікам, і жінкам.

Спортивні вітаміни — це не просто комплекс корисних елементів. Вони не тільки живлять культуриста, а й підвищують ефективність занять, прискорюють відновні процеси. Для спорту вітамінний комплекс потрібен, щоб спортсмен міг збалансувати своє харчування.

Такі препарати можуть містити:

  • вітаміни;
  • мінерали;
  • мікро- і макроелементи.

Кожен день спортсмен повинен отримувати такі вітаміни як А, С, Е, D і групи B. А мінерали й макро- і мікроелементи сприяють засвоєнню вітамінів і беруть участь в процесі метаболізму.

Висновки

Пам'ятайте: без мінералів, вітамінів і мікроелементів ніякі поживні речовини не засвоюються. Саме тому, незалежно від того, який час року, професійному спортсмену щодня потрібно вживати вітамінно-мінеральні комплекси.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Преимущества депиляции ...
Наступна новина: Благоустройство дома: что ...

КОМЕНТАРІ