На Рівненщині судитимуть службову особу Збройних сил України,яку викрили при отриманні неправомірної вигоди

На Рівненщині судитимуть службову особу Збройних сил України,яку викрили при отриманні неправомірної вигоди

09.06.19 08:23 0 466
Прокуратурою області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом одержання неправомірної вигоди службовою особою Збройних сил України за вплив на прийняття рішення особою уповноваженою на виконання функцій держави.

В ході слідства, проведеного слідчими СУ ГУНП в Рівненській області встановлено, що вищевказаний службовець працюючи на посаді, пов'язаній із організаційно-розпорядчими функціями в одній із військових частин, упродовж січня-лютого 2019 року двічі одержував неправомірну вигоду від мешканця Рівненщини на загальну суму 25150 грн., за вплив на прийняття тимчасово виконувачем обов'язків командира військової частини рішення щодо його працевлаштування за контрактом до структурного підрозділу Збройних сил України.

Дії вказаної посадовця кваліфіковано за ч. 2 ст. 369-2 КК України (одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави).

Судом обвинуваченому обрано запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту.

Нагадуємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Довідково: відповідно до вказаної статті Кримінального кодексу України, за скоєне обвинуваченому загрожує покарання від двох до п'яти років позбавлення волі.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ