За фактами забруднення водойми у Вінницькій області та викрадення отрутохімікатів відкрито кримінальні провадження

За фактами забруднення водойми у Вінницькій області та викрадення отрутохімікатів відкрито кримінальні провадження

11.06.19 10:10 0 482
Прокуратура Вінницької області здійснює кримінальне провадження за фактом забруднення водойми у с. Збаржівка Погребищенського району , що є притокою річки Рось.

Установлено, що водій автомобіля "Мерседес-Бенз-Спринтер", без реєстраційних номерних знаків та зі знищеними номерними ідентифікаційними номерами кузова, рухаючись з викраденими отрутохімікатами, врізався у дерево. Автомобіль перекинувся у водойму "Нижній ставок", який є притокою р. Рось, відбулось загорання автівки. Після локалізації пожежі, витягуванні автомобіля з водойми та огляді внутрішнього простору його вантажного відділення встановлено, що там знаходилися засоби захисту рослин у пакуванні заводу виробника з відповідними маркуваннями, які були викрадені зі складів з фермерських господарств Козятинського та Липовецького районів. Внаслідок загоряння автомобіля сталася розгерметизація частини ємностей з отрутохімікатами, певна кількість речовини вигоріла та потрапила в водойму.

За данним фактом відкрито кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.242 ККУ (Порушення правил охорони вод). За такий злочин передбачено покарання – до 5 років обмеження волі.

Окрім того, за фактами крадіжок гербіцидів у Козятинському та Липовецькому районах відкриті кримінальні провадження за ч.3 та ч.5 ст.185 КК України (крадіжка). Максимальне покарання за такі злочини, передбачене законодавством – від 7 до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури Вінницької області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Влада Солсбері хоче ...
Наступна новина: 4,5 млрд гривень: ...

КОМЕНТАРІ