Судом Вінницької області винесено вирок за незаконне придбання та зберігання бойових припасів без передбаченого законом дозволу

Судом Вінницької області винесено вирок за незаконне придбання та зберігання бойових припасів без передбаченого законом дозволу

11.06.19 10:07 0 562
23 лютого 2019 року, у жителя села Кожухів Літинського району, під час перевірки умов зберігання мисливської зброї у металевому сейфі, призначеному для зберігання зброї, правоохоронці виявили та вилучили 60 бойових патронів калібру 7,62х39 мм., зразку 1943 року, призначених для стрільби з карабінів, автоматів і кулеметів конструкції Калашникова. Крім того, вилучено два предмети еліпсоподібної форми з гладкою поверхнею зеленого кольору, які відповідно до висновків експертів являються корпусом осколкової наступальної ручної гранати РГД-5 промислового виготовлення військового призначення та два предмети зигзагоподібної форми, які є підривачем "Уніфікований запал дистанційної дії типу УЗРГМ" промислового виготовлення військового призначення, що використовується для спорядження ручних гранат типу Ф-1, РГД-5, РГ-42.

Під час допитів чоловік пояснив, що восени 2018 року він їздив у гості у м. Краматорськ та, повертаючись додому, був зупинений на блокпосту, де зустрів військовослужбовця, якого раніше пригостив продуктами харчування. Військовослужбовець, на знак подяки за гостинець, передав пакет. Приїхавши додому та оглянувши зміст пакунку, чоловік побачив предмети схожі на гранати, які заховав у сейф де зберігав мисливську зброю.

За вказаним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України "Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами", процесуальне керівництво у якому здійснює Калинівська місцева прокуратура Вінницької області. Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до семи років. За принципової позиції прокуратури, міськрайонний суд визнав жителя села Кожухів винним за незаконне придбання та зберігання бойових припасів без передбаченого законом дозволу та призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі строком на 3 роки.

Однак, враховуючи те, що підсудний повністю визнав свою вину і щиро розкаявся у вчиненому, позитивно характеризується за місцем проживання, одружений, не знаходиться на обліку у лікарів психіатра та нарколога, пенсіонер, інвалід ІІІ групи, раніше не судимий, суд звільнив засудженого від відбування призначеного покарання з випробуванням іспитовим терміном на 1 рік. Бойові припаси суд зобов’язав знищити.

Саме важливе та жахливе у даній кримінальній історії навіть не те, що дорослий чоловік, який в силу життєвого досвіду та спеціальних знань обізнаний з правилами поводження зі зброєю, розуміючи правові наслідки отримання та зберігання таких "подарунків", бездумно приносить їх до себе до додому і незаконно зберігає тривалий час, а те, що він давав гратись такими "іграшками" своїм онукам.

Прес-служба прокуратури Вінницької області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: Гривня зміцнюється на ...

КОМЕНТАРІ