Пожежа в психлікарні: ДСНС раніше виявляла порушення протипожежної безпеки – прокуратура

Пожежа в психлікарні: ДСНС раніше виявляла порушення протипожежної безпеки – прокуратура

13.06.19 08:49 0 485
Державна служба з надзвичайних ситуацій неодноразово виявляла недоліки в системі протипожежної безпеки психіатричної лікарні, в якій сталася пожежа з людськими жертвами. Про це повідомив на брифінгу в Одесі прокурор області Олег Жученко.

Він зазначив, що інспекція ДСНС неодноразово перевіряла лікарню, починаючи з 2017 року, і знаходила порушення.

«В березні 2019 місцевою прокуратурою №4 проведено комплексну перевірку Одеського медичного закладу психічного здоров'я. Встановлено великий ряд порушень протипожежної безпеки, внесено вказівки керівникам цього закладу. Крім того, відповідні документи реагування складалися і інспекцією ДСНС району. Встановлено, що після настання строків їх виконання не всі вони у повному об'ємі були усунуті, тому навіть складалися протоколи про стягнення штрафів. У подальшому також не всі порушення були усунуті», – повідомив Жученко.

Він додав, що прокуратура також перевірятиме дотримання процедури проведення тендерів та технічного нагляду під час ремонту лікарні. Також прокурор зазначив, що, хоча рятувальники під час пожежі «героїчно себе провели і врятували життя багатьох людей», правоохоронні органи перевірятимуть, чи вжила інспекція ДСНС всіх заходів зі свого боку.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Трамп зробить заяву про ...
Наступна новина: Тернопіль: сергій Надал ...

КОМЕНТАРІ