Триває підготовка до Загальноукраїнської прощі у Зарваниці

Триває підготовка до Загальноукраїнської прощі у Зарваниці

13.06.19 09:00 0 530
Загальноукраїнська проща до Марійського духовного центру у Зарваниці цьогоріч відбудеться 12-14 липня. Молитися з десятками тисяч паломників прибуде Блаженніший Святослав, Глава і Отець УГКЦ. Традиційно відбудеться багатотисячний похід зі свічками від парафіяльної церкви до чудотворного місця, де спільно молитимуться єпископи, священики й віряни.

У середу, 12 червня відбулася нарада з підготовки Загальноукраїнської прощі, участь в якій взяв голова Тернопільської облдержадміністрації Степан Барна.

Очільник краю зазначив, що впродовж 12-14 липня у Зарваниці в посиленому режимі працюватимуть всі служби, які забезпечуватимуть громадський порядок, безпеку руху транспорту і пішоходів, пожежну безпеку під час проведення прощі, необхідні санітарно-епідеміологічні заходи, чергування медичних постів, супровід піших колон прочан автомобілями швидкої медичної допомоги, а також облаштування місць для ночівлі прочан. Окрім того, мова йшла про виготовлення друкованої продукції — пам'яток паломникам та книжечок прочанина.

Загалом очікується, що участь у прощі візьмуть понад 100 тисяч паломників з різних куточків України та з-за кордону.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: «Наша мета - повернути ...
Наступна новина: У Тернополі триває ...

КОМЕНТАРІ