У «Нафтогазі» заперечують,що отримували пропозиції мирової угоди від «Газпрому»

У «Нафтогазі» заперечують,що отримували пропозиції мирової угоди від «Газпрому»

14.06.19 10:32 0 638
Національна акціонерна компанія «Нафтогаз» не отримувала пропозицій щодо мирової угоди від російського «Газпрому», заявили у компанії 13 червня. Водночас «Нафтогаз», згідно з заявою, «вкотре запрошує росіян на предметні тристоронні переговори за участі Європейської Комісії».

Виконавчий директор «Нафтогазу» Юрій Вітренко пообіцяв, що, якщо компанія все ж отримає пропозиції від російського монополіста, то «уважно їх розгляне».

«Зокрема ми можемо розглянути, у якій формі «Газпром» виконає рішення попереднього арбітражу щодо компенсації «Нафтогазу» збитків від невиконання «Газпромом» своїх зобов'язань за транзитним контрактом у 2009-2017 роках. Нагадаю, за цим рішенням «Газпром» нам винен вже більше 2,8 мільярдів доларів. Також ми можемо розглянути пропозиції щодо нового транзитного контракту за європейськими правилами, у якому в тариф додатково до повного покриття витрат з 2020 року буде закладена компенсація за невиконання «Газпромом» своїх контрактних зобов'язань у 2018-2019 роках», – уточнив Вітренко.

Втім, він припустив, що російські урядовці готові розглядати тільки варіант мирної угоди, який передбачає ігнорування рішень попередніх рішень арбітражів.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Гривня зміцнюється на ...
Наступна новина: ЗНО з української мови та ...

КОМЕНТАРІ