США звинувачує Іран у нападі на танкери в Оманській затоці

США звинувачує Іран у нападі на танкери в Оманській затоці

14.06.19 11:22 0 2933
Сполучені Штати звинувачують Іран у нападі на танкери, які перевозили нафту Оманської затокою. Іранська влада всі звинувачення відкидає.

Державний секретар США Майк Помпео звинуватив Тегеран у нападі, вказавши на, за його словами, «складний характер» атак. Він припустив, що Іран вдався до нападу, щоб підвищити напругу в регіоні.

«Це лише останній із серії нападів, до яких вдалася Ісламська республіка Іран та її угруповання проти США та їхніх союзників. І їх варто розглядати в контексті 40 років нічим не спровокованої агресії проти країн, які люблять свободу», – заявив Помпео.

Раніше на засіданні Ради безпеки Організації об'єднаних націй представник США Джонатан Коен засудив напади та сказав, що Вашингтон надає допомогу постраждалим.

Читайте також: Студенти з Росії, Ірану та Китаю крадуть технологічні секрети у США – чиновник?

«Неприйнятно для будь-якої сторони атакувати комерційне судноплавство, і шні атаки на кораблі в Оманській затоці викликають дуже серйозну тривогу», – зазначив Коен.

Генеральний секретар ООН Антоніу Ґутерріш заявив, що світ «не може дозволити собі великого протистояння у регіоні Перської затоки».

Іранські державні ЗМІ заявляють про порятунок іранськими моряками 44 членів екіпажу, однак у Вашингтоні цю заяву заперечують і стверджують натомість, що саме представники американського флоту прийшли на допомогу тим, хто опинився за бортом постраждалих кораблів.

За повідомленнями, один з членів екіпажу зазнав легких поранень.

Один із танкерів під назвою Kokuka Courageous належить Японії, інший, Front Altair, був найнятий для перевезення тайванською нафтовою компанією CPC Corp, але йшов під прапором Норвегії.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ