Стиль дизайну інтер'єру в стилі бароко

Стиль дизайну інтер'єру в стилі бароко

17.06.19 19:53 0 4240

Стиль бароко народився в Італії в 17 столітті і заповнив житло багатих італійців безпрецедентною розкішшю, елегантністю і витонченістю. "Barocco" переводить з італійської як "претензійність". Це слово може передати складність демонстративності та пишність цього стилю. Сьогодні бароковий дизайн інтер'єру квартири, будинку або офісу має на меті підкреслити високий статус і багатство власників. Це чудово! Під впливом європейського бароко з'явився російський бароко.

Цей стиль був популярний в архітектурі кінця 17 - початку 18 століть. Його часто називають «Наришкін», оскільки деякі церкви були побудовані в цьому стилі за замовленням знаменитої родини Наришкіних. Далі, ми поговоримо про цей стиль більш детально. Ну а розповість нам про це співробітник студії дизайну інтер'єру http://newdesign.com.ua/stati/interer-v-stile-barokko/.

Характерні риси стилю бароко

Інтер'єр барокового стилю стає все більш популярним з дня на день. Ви можете зануритися в інтер'єр палацової атмосфери за допомогою:

  • Розкішної постільної білизни (парча, шовк, оксамит) і багатої обробки (гобелени, ліпнина на стінах і стелі). Бароковий декор шукає пишності і демонстративної величі.
  • Мальовнича прикраса стелі та стін: можна замовити живопис на стінах бароко.
  • Скульптури і витончені статуї, часто зображують дітей, музикантів і красивих жінок можуть прикрасити інтер'єр. Їх можна замовити або знайти на ринку, якщо у вас їх немає.
  • Меблі, яка була б прикрашена вишуканими різьбами, покритими золотом або бронзою, дорогоцінними шпонами деревини, обробленими мозаїкою і цінним металом, можуть бути замовлені як опція.
  • Позолочений дерев'яний стіл і текстиль з меблів, що роблять вітальню виглядають велично, Золотий дерев'яний стіл і текстиль з меблів, що роблять вітальню велично.

Як виглядатимуть меблі?

Барокові меблі обов'язково повинні мати презентабельний і дорогий вигляд. Вона характеризується:

  1. оббивка тканин;
  2. лакування та золочення;
  3. вигнуті ніжки;
  4. витончена різьба. 

Столи і стільниці в цьому стилі часто прикрашають мозаїкою, а задні сидіння крісел складаються назад. Бароко характеризується такими меблями, як: стільці-пуфи, шафи, комоди та двомісні шафи.

Колір мебів часто такий же, як колір стін, але може бути контрастним. Наприклад, меблі, оббиті бордовою ганчіркою, виглядають красиво, на тлі світло-бежевих стін і позолочених елементів.

Барокова кімната: секрети оформлення інтер'єру

Слід відразу відзначити, що стиль бароко підходить для просторих приміщень дизайну: інакше масивна меблі візуально звужуватиме невелику кімнату.

Щоб зробити інтер'єр кімнати впізнаваним, можна використовувати такі матеріали, як кристал, природний камінь, дорогоцінне дерево, мармур і позолоту.

Кухня стилю бароко - це фасади з багатою різьбленням і позолотою, вигнутими ногами меблів, кришталевими люстрами. Обриси меблів повинні бути гладкими, спинки стільця округлені. Важливий момент: всі сучасні прилади повинні бути якомога більше «замасковані» у вашій кухні в стилі бароко.

Спальня в стилі бароко також відрізняється великою кількістю різьблених предметів. Стеля в спальні зазвичай прикрашена ліпниною. Вікна в кімнаті повинні бути обладнані важкими шторами. Колірна палітра переважає всі відтінки золота, бежевого, бордового, червоного і коричневого кольорі.

Ванна в стилі бароко найменш претензійна, ніж інші кімнати в будинку: вишукані позолочені крани, мармурові раковини, мозаїка на стелі та настінний розпис. Велике дзеркало в дорогому каркасі буде вигідно виглядати у ванній кімнаті.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Наступна новина: Покупка жилья в ...

КОМЕНТАРІ