У КСУ розповіли,коли оприлюднять офіційне рішення щодо НКРЕКП

У КСУ розповіли,коли оприлюднять офіційне рішення щодо НКРЕКП

18.06.19 08:58 0 518
У Конституційному суді наразі не можуть офіційно підтвердити чи спростувати інформацію про визнання неконституційним створення Національної комісії з питань державного регулювання енергетики на комунальних послуг. Як повідомила Радіо Свобода представниця суду, рішення буде оприлюднене протягом дня 14 червня.

«Вчора суд ухвалив рішення у цій справі. Але рішення поки що не оприлюднене на сайті. Відповідно до статті 94 Закону про Конституційний суд, оприлюднення рішень здійснюється на офіційному веб-сайті, але не пізніше наступного робочого дня після їх ухвалення», – сказала представниця прес-служби.

Читайте також: Ринок електроенергії: зупинити, приборкати, відпустити??

Раніше 14 червня видання «Дзеркало тижня» оприлюднило інформацію про те, що КСУ визнав неконституційним низку положень закону про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг. Зокрема Конституційний суд, за даними журналістів, вирішив, що процедура створення, статус і спосіб формування НКРЕКП не відповідають Конституції.

НКРЕКП створив своїм указом тодішній президент Петро Порошенко в 2014 році. Згодом, у 2016 році, Верховна Рада ухвалила закон «Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг».

НКРЕКП здійснює регулювання суб'єктів природних монополій в електроенергетиці, теплопостачанні, нафтогазовому комплексі, централізованому водопостачанні й водовідведенні, а також забезпечує проведення цінової й тарифної політики в цих сферах.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Трамп назвав «зрадою» ...
Наступна новина: Волинянина,який жорстоко ...

КОМЕНТАРІ