Прокуратурою Вінницької області скеровано до суду обвинувальний акт відносно голови районної ради та керівника приватного підприємства,які,вступивши у злочинну змову,створили умови для отримання неправомірної вигоди від перевізників

Прокуратурою Вінницької області скеровано до суду обвинувальний акт відносно голови районної ради та керівника приватного підприємства,які,вступивши у злочинну змову,створили умови для отримання неправомірної вигоди від перевізників

18.06.19 08:39 0 449
Прокуратурою Вінницької області скеровано до суду обвинувальний акт відносно голови однієї з районних рад області та керівника приватного підприємства, які, вступивши у злочинну змову, створили умови для отримання неправомірної вигоди від перевізників каоліну з виробничого кар’єру на територію підприємства, що здійснює реалізацію гірської породи.

Зокрема, голова районної ради, використовуючи владні повноваження, системно перешкоджав суб’єктам господарювання у здійсненні вантажних перевезень новозбудованою автомобільною дорогою у селі поблизу районного центру, внаслідок чого, перевізниками зібрано кошти в сумі 95 тис. гривень, з метою подальшої їх передачі голові районної ради в якості неправомірної вигоди та припинення подальшого перешкоджання їх господарської діяльності.

Згодом, "представник" перевізників передав директору приватного підприємства, який діяв за попередньою змовою з очільником районної ради та був посібником останнього, в якості неправомірної вигоди зібрані раніше у суб’єктів господарювання кошти в сумі 95 тис. гривень.

Дії обвинувачених кваліфіковані за ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 368 – пособництво в отриманні неправомірної вигоди вчинене за попередньою змовою групою осіб та ч. 3 ст. 368 КК України – отримання неправомірної вигоди вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище за попередньою змовою групою осіб.

Довідково: ч. 3 ст. 368 КК України, - тобто в одержанні службовою особою неправомірної вигоди, а так само в проханні надати таку вигоду для третьої особи за вчинення чи невчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду будь-якої дії з використанням наданого службового становища вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище за попередньою змовою групою осіб.

Прес-служба прокуратури Вінницької області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Запоріжжі пробігли ...
Наступна новина: У Польщі на авіашоу літак ...

КОМЕНТАРІ