Як і коли з'явилися босоніжки?

Як і коли з'явилися босоніжки?

18.06.19 23:14 0 3980

Босоніжки неспроста називаються саме так. Взуття носиться на босу ногу в теплу пору року, закриває ступню і гомілковостопний суглоб частково. Завдяки цьому людина не відчуває дискомфорту в жарку погоду, ноги "дихають", а саме взуття легке та комфортне. Далі, ми розглянемо історію їх створення. Ну а розповість нам про це співробітник інтернет-магазину https://caruso.com.ua/, в якому їх безпосередньо можна придбати.

Історія появи босоніжок

Всі ми знаємо як виглядають сучасні босоніжки, але чи замислювалися ви, коли з'явилися найперші варіанти цього взуття і як вони виглядали? Створення попередників босоніжок відбулося в далекій давнині. Вважається, що саме в Стародавньому Єгипті близько 3000 років тому з'явилася перша взуття на босу ногу. В якості основного матеріалу Єгиптяни використовували папірус з кількох причин:

  1. Взуття добре захищало ноги від пошкоджень. Людині, яка його носила, не були страшні ні гострі камені, ні гарячий пісок.
  2. В таких "босоніжках" було зручно.
  3. Взуття було легким і не створювало дискомфорту.
  4. Навіть в спеку таке взуття дозволяло ногам дихати.

Для виготовлення папірусних босоніжок потрібно було визначити розмір ноги. Єгиптяни залишали на вологому піску відбитки ступень, за допомогою яких і виготовлялася взуття потрібного розміру.
Простолюдини носили стандартне взуття з папірусу, а для заможних дам виготовляли папірусні босоніжки з особливим декором, які підкреслювали їх статус. Прикрашали таке взуття золотом і дорогоцінним камінням.

Крім єгиптян, подібне відкрите взуття виготовляли й інші народи. Ассірійцям прийшла в голову ідея вдосконалити взуття з папірусу і вони додали задник, який захищав п'яту від пошкоджень. Інші ж народи використовували зовсім інші матеріали для виготовлення взуття: іспанці використовували тасьму, перси і індуси - деревину, слов'яни робили босоніжки з повсті.

Сучасний вигляд босоніжок

Протягом всього часу у всьому світі розвивалася історія взуття, створювалися нові види. І тільки на початку ХХ століття дизайнерів всерйоз зацікавила тема босоніжок. Модельєри експериментували з матеріалом, забарвленнями, моделями. Підкорило серця представниць прекрасної статі творіння відомого модельєра Сальваторе Феррагамо, босоніжки на клиновидном підборах з нейлонових ниток.

З 1960-х років босоніжки такого типу не покидали модних подіумів, модниці намагалися обзавестися хоча б однією парою такий стильного взуття. Модні будинки та відомі дизайнери працювали над розробкою нових унікальних босоніжок, представляючи свої творіння на модних показах кожен сезон. Так розвивалася історія босоніжок і одного разу були створені моделі на танкетці й платформі. Таке взуття до сих пір користується популярністю серед дівчат, а цінують її за комфорт і привабливий зовнішній вигляд.

До цього дня босоніжки - улюблене взуття дівчат в теплу пору року. Різноманітність форм, відтінків, матеріалів може закрутити голову. Навіть сама вимоглива леді зуміє підібрати пару собі до смаку, і навіть не одну. Але в гонитві за красою й модою не варто забувати про якість і комфорт взуття.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Історія виникнення сумки
Наступна новина: Переваги відпочинку в Криму

КОМЕНТАРІ