Історія пральної машини

Історія пральної машини

19.06.19 19:35 0 3126

Автоматичні пральні машини по праву вважають одним з найкращих досягнень і технічних розробок. Сьогодні вона бажана в кожній родині. Людям подобається дана побутова техніка, яка максимально полегшує процес прання. Її перевагами є економія не тільки часу, а й сил. А почалася історія пральної машинки, оснащеної електричним приводом вже давно.

Короткий екскурс в історію останніх двох століть

XX століття:

  • 20-ті роки - емальовані сталеві баки приходять на зміну баків з дерева, оббитих листовою міддю.
  • 30-ті роки - пральні машини оснащуються механічними таймерами і зливними насосами з електромотором.
  • 40-ті роки - створюється спеціальне програмне забезпечення для пральних машин. Випускається перша пральна машина автомат в США.
  • 50-ті роки - з'являються машини з функцією центрифугування. Перша пральна машина автомат випускається в Європі.
  • 70-ті роки - створюється пральна машина з мікропроцесорною системою управління.
  • 90-ті роки - розробляються машини, які працюють за принципами FuzzyLogic, що дозволяє значно розширити можливості побутової техніки та реалізувати велику кількість програм для прання.

ХХI століття:

  • Початок 21 століття - стало можливим інтегрувати пральні машини під внутрішньоквартирну мережу побутової техніки «інтелектуального будинку». Щоб керувати приладами, досить мати доступ в інтернет.

Процес прання під наглядом електроніки

Машинна логіка, обмежена варіантами «вкл.», «викл.», «так» або «ні», була витіснена в 21 столітті розмитою логікою FuzzyLogic. Тут отримані дані про стан води і забруднення приводяться у відповідність з численними варіантами дій елементів побутової техніки як механічних, так і електричних. Якщо раніше у споживача, що віддає перевагу вітчизняний товар, вибір був невеликий: модель «Вятки» з 12 програмами або з 16, то на сьогоднішній день ситуація змінилася. Користувачам пропонується багато різноманітних опцій, які можна вводити самостійно. Тому число програм обчислюється сотнями, і ця цифра не відображається в паспорті машини.

Система управління на основі мікропроцесора робить експлуатацію пральної машини простою та зручною. Якщо ви щасливий володар приладу, оснащеного системою управління «6 почуття» потрібно просто встановити селектор по типу тканини, і він зможе прочитати на екрані всі дані, які підходять:

  1. температуру для прання;
  2. швидкість, з якою буде обертатися при віджиманні барабан;
  3. а також розрахований машиною час для прання.

При необхідності завжди можна увійти в меню, щоб відкоригувати запропоновані вам параметри.

Електронний інтелект UseLogic, що використовується в пральних машинках останнього покоління, здатний проаналізувати, скорегувати і оптимізувати процес прання. Сенсори уможливлюють діалогове спілкування між людьми і електричними побутовими приладами. Своєчасне внесення змін до програми сприяє досягненню чудових результатів. При цьому практично виключається поява позаштатних ситуацій.

Робота з машиною схожа на спілкування з комп'ютером. Якщо потрібно, то без проблем можна перейти з дисплея в спеціальну програму FuzzyWizard ("Помічник"), підбирає оптимальний режим роботи і найбільш підходящу додаткову функцію.

Сенсор ClearWater, визначивши ступінь забрудненості у води, може активувати повторне полоскання білизни. Ця функція особливо важлива, якщо у людей підвищена чутливість до миючих засобів. Оптичний сенсор після виявлення у воді залишків бруду або засобів для прання, накипу і т. д., визначає скільки ще буде потрібно полоскань, щоб їх усунути (пральна машинка може виконувати додатково максимально 3 полоскання). Ця опція можлива з програмами:

  • «Бережна прання»;
  • «Бавовна»;
  • «Синтетика» та ін.

Але не для программ «Ручне прання» і «Шерсть».

А у пральної машини останнього випуску Gorenje в наявності є ще один сенсор, який визначає надлишкове піноутворення. Піна в надмірній кількості погіршить результат прання. Крім того, якщо вона досягне електричних деталей приладу, то може статися коротке замикання. Як тільки від сенсора надходить сигнал про велику кількість піни, машина знижує рівень піни автоматично, поки він не стане нормальним.

Однак не варто покладатися тільки на сенсори. Навіть найрозумніша пральна машина потребує контролю з вашого боку. Щоб ваша високотехнологічна техніка служила вам довго, необхідно використовувати тільки спеціальні пральні засоби та строго слідувати інструкціям від фірми-виробника. Обов'язково зверніть увагу на такі параметри:

  1. жорсткість води;
  2. маса та ступінь забруднення білизни.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Валютный курс: что это ...
Наступна новина: Все що потрібно знати при ...

КОМЕНТАРІ