Все що потрібно знати при виборі торгових ваг

Все що потрібно знати при виборі торгових ваг

19.06.19 20:37 0 3012

У багатьох галузях господарської діяльності застосовуються електронні ваги. Зіткнувшись з питанням вибору такого торгового обладнання, багато підприємців губляться в асортименті та часто приймають не зовсім правильне рішення при виборі конкретної моделі. Тому ми вирішили спростити вам вибір, а допоможе нам в цьому співробітник інтернет-магазину http://bestves.com.ua/vesy-torgovye/, в якому безпосередньо можна придбати дане обладнання.

Торгові ваги: все, що потрібно знати

Ваги для простого зважування та торгові ваги — це візуально дуже схожі електронні пристрої. Торгові, спеціально створені для полегшення роботи продавця. Вони мають табло з відображенням ціни, ваги та підсумкової вартості товару. Виробниками випускаються моделі з виносним табло розташованим на спеціальному кронштейні — стійці. Така конструкція дозволяє зручно розташувати їх за прилавком і дотримуватися положень законодавства про захист прав споживачів. Ваги для простого зважування комплектуються простим індикатором, де відображається тільки вага реалізованої продукції.

Основні моменти на які слід звернути увагу:

  1. Захищені від вологи та пилу з класом захисту IP-61, слід вибирати в разі використання їх в агресивному середовищі (наприклад, зважування морепродуктів або робота на відкритих вуличних лотках).
  2. Основним елементом є тензометричний датчик. Чим якісніший цей елемент, тим більше точні дані зважування будуть (так звана похибка вимірювань). Тензодатчик чутливий до перевантажень і різких навантажень (не слід кидати товар на платформу, особливо якщо від важче ніж 4 кілограми) це дуже важливий нюанс, про який часто забувають або не знають продавці.
  3. Так само при виборі, слід враховувати максимальну граничну вагу або просто межі вимірювань. Так, наприклад модель, розраховану на 50 кг недоцільно використовувати для зважування продукції до 1 кг, оскільки похибка буде досить великою. Через це, за тривалий час, можуть набігати величезні втрати. Основні моделі торгових ваг представлених на ринку мають межі зважування в 6, 15 і 30 кг. Для простого зважування виготовляються з великим діапазоном граничних мас. Вибір при покупці, необхідно робити виходячи зі специфіки роботи. Так, наприклад, для фасування насіння купувати 30 кілограмовий торгові ваги абсолютно не доцільно.
  4. Платформи електронних ваг випускаються у двох виконаннях — пластикові та з нержавіючої сталі. Найчастіше виробники комплектують обладнання платформою з нержавіючої сталі. Вона легко миється, менше вбирає бруд і сторонні запахи. Також, з огляду на відносну крихкість пластика, застосовування його для зважування товару масою вище 5 кг, може спричинити до фізичної поломки платформи.
  5. Особливу увагу слід звернути на ваги, обладнані комутаційним портом зв'язку. З його допомогою можна підключити ваги до комп'ютера або касового апарату. Така схема підключення може знадобитися при автоматизації торговельних процесів.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Історія пральної машини
Наступна новина: Основні критерії,за якими ...

КОМЕНТАРІ