На Рівненщині судитимуть зловмисника за використання підробленого документа для оформлення земельних ділянок вартістю майже 4 млн. грн.

На Рівненщині судитимуть зловмисника за використання підробленого документа для оформлення земельних ділянок вартістю майже 4 млн. грн.

20.06.19 11:09 0 547
За наслідками досудового розслідування прокуратурою області скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно 30-річного жителя Рівненщини, який обвинувачується у використанні завідомо підробленого документа з метою дострокового припинення користування земельними ділянками громадян та перереєстрації прав їх оренди за іншим суб'єктом господарювання, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 358 КК України.

Під час досудового розслідування, слідчими СУ ГУНП в Рівненській області встановлено, що упродовж жовтня 2018 року чоловік, використовуючи підроблену довіреність від імені керівника одного із Фермерських господарств області, подав державному реєстратору завідомо підроблені документи щодо розірвання місцевими жителями 41 договору оренди земельних ділянок, укладених з вказаним суб'єктом господарювання та одночасно перереєстрації прав оренди на ці ділянки за товариством з обмеженою відповідальністю, зареєстрованим в м. Київ.

Як наслідок, на підставі поданих особою завідомо підроблених документів державним реєстратором виконавчого комітету сільської ради області здійснено перереєстрацію прав користування (оренди) на відповідні землі фізичних осіб загальною площею понад 80 га, вартістю майже 4 млн. грн., з Фермерського господарства на зазначене Товариство, службові особи якого та їх місце знаходження на даний час не встановлено.

За клопотанням прокурора слідчим суддею Рівненського міського суду накладено арешт на відповідні земельні ділянки, у тому числі заборонено передачу прав на них третім особам.

Довідково: максимальна відповідальність за вчинення вказаного злочину, передбачена у виді обмеження волі на строк до двох років.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Через війни і насильство ...
Наступна новина: Сергій Надал виступив на ...

КОМЕНТАРІ