Бетонні вазони: переваги

Бетонні вазони: переваги

21.06.19 12:01 0 7739

Бетонні вазони вже довгий час залишаються одним з головних елементів садового і паркового дизайну. Промисловість випускає подібні вироби й з інших матеріалів — пластику, металу, деревини, але всі вони програють бетонним аналогам по одному або декількох показниках. Використовують їх як в громадських парках, так і в приватних садибах, що ж стосується різноманітності моделей, то воно величезне і дає можливість підібрати підходящий вазон під будь-які вихідні умови. До речі, в Україні придбати такі вазони можна в інтернет-магазині https://ecobeton.com.ua/vazoni.

Бетонні вазони: особливості виготовлення

Для виготовлення даної продукції може застосовуватися як звичайний бетон, зроблений на основі цементу марки М-500 і чистого річкового піску, так і суміш з додаванням кам'яної крихти. Вона робить фактуру вироби більш цікавою і незвичною. Ще один прийом, що допомагає змінити декоративні характеристики вазона — це введення спеціального барвника, відтінок його підбирається виходячи з побажань замовника та особливостей оформлення того місця, де він буде встановлений.

Переваги бетонних вазонів

Висока популярність бетонних визнав протягом багатьох років має під собою вагомі підстави — жоден інший матеріал не володіє таким набором достоїнств. Поміж їх переваг наступні якості:

  1. Доступна вартість. За ціною бетон набагато дешевше інших матеріалів, особливо це помітно, якщо враховувати тривалість експлуатації виробу, вона настільки тривала, що витрати на покупку або виготовлення такого вазону мінімальні.
  2. Довговічність і міцність. Бетон — матеріал стійкий до зовнішніх впливів, і тривале перебування під сонячним промінням, перепади температури та вологості, значні вітрові навантаження не завдають йому ніякої шкоди протягом тривалого часу. Якщо при виготовленні вазона повністю дотримується технологія, особливо в частині рецептури бетонної суміші, терміни експлуатації виробу вимірюються десятками років.
  3. Можливість використання різних дизайнерських рішень. Використовуючи різні форми, можна отримати вазони в будь-якому стилі, з варіаціями розмірів і габаритів. Лаконічні або вигадливі, в стилі модернізму або бароко, великі та мініатюрні — можливості матеріалу безмежні.
  4. Універсальність використання. Вазони з бетону, при правильному підборі стилю й розмірів, зрозуміло, можуть бути встановлені як на відкритому повітрі — в садах, парках і квітниках, так і в приміщеннях.
  5. Створення оптимальних умов для вирощування декоративних культур. Бетон — це матеріал, який відмінно утримує вологу, і ґрунт не пересихала в ньому навіть в найсильнішу спеку. Крім цього, він не нагрівається, на відміну від металу і кераміки, також використовуються для виготовлення вазонів, так що корінню квітів в будь-яку погоду гарантовані стабільні та сприятливі умови.
  6. Є можливість самостійного виготовлення вазонів. Це дає, крім скорочення витрат на покупку, ще й реалізацію будь-яких дизайнерських ідей, навіть найсміливіших і незвичайних. Бетон — це матеріал розповсюджений і простий у виготовленні, і тому виготовлення бетонних вазонів своїми руками доступне кожному. Останнім часом популярністю користується цікава технологія, де в якості матеріалу застосовується полотно, просочене бетонним розчином, в результаті виходять оригінальні самобутні вироби, які служать справжньою окрасою саду або квітника.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Створена комісія з ...
Наступна новина: Екстракорпоральне ...

КОМЕНТАРІ