Росія: чеченський правозахисник Тітієв достроково вийшов на волю

Росія: чеченський правозахисник Тітієв достроково вийшов на волю

22.06.19 09:50 0 2257
Голова грозненського відділення правозахисного центру «Меморіал» Оюб Тітієв, засуджений на отири роки колонії-поселення за звинуваченням у зберіганні наркотиків, вийшов на волю 21 червня в рамках умовно-дострокового звільнення, повідомляють російські ЗМІ.

Зустрічати Тітієва приїхали родичі, колеги і друзі. На питання, чи він планує повернутися до правозахисної діяльності, Тітієв відповів, що й не залишав її.

10 червня суд ухвалив рішення про умовно-дострокове звільнення Тітієва, який відбув третину призначеного терміну ув'язнення.

Читайте також: Наркотики проти активістів і журналістів у Росії. Найгучніші справи?

18 березня правозахисника Оюба Тітієва засудили до чотирьох років позбавлення волі в колонії-поселенні. Його визнали винним у зберіганні наркотиків. У «Меморіалі» рішення суду назвали заполітизованим.

Оюба Тітієва заарештували на початку січня 2018 року. За даними слідства, в його машині знайшли марихуану. Провину Тітієв не визнав і наполягав, що наркотики йому підкинули поліцейські. Колеги Тітієва вважають його справу сфабрикованою і заявляють про спроби чеченської влади позбутися правозахисників. На захист Тітієва неодноразово виступали міжнародні організації та діячі культури.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тбілісі поліція ...
Наступна новина: Під час мітингу в Тбілісі ...

КОМЕНТАРІ