У Рівненській області у РЕГІОНАЛЬНІЙ ПРОКУРАТУРІ ОБГОВОРЕНО ПРОБЛЕМНІ ПИТАННЯ ПРИ РОЗГЛЯДІ ЗВЕРНЕНЬ І ЗАПИТІВ ТА ОСОБИСТОГО ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН

У Рівненській області у РЕГІОНАЛЬНІЙ ПРОКУРАТУРІ ОБГОВОРЕНО ПРОБЛЕМНІ ПИТАННЯ ПРИ РОЗГЛЯДІ ЗВЕРНЕНЬ І ЗАПИТІВ ТА ОСОБИСТОГО ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН

22.06.19 08:28 0 561
У прокуратурі Рівненської області 21.06.2019 відбувся навчально-методичний семінар «Проблемні питання при розгляді звернень і запитів та особистого прийому громадян в органах прокуратури».

Участь у ньому взяли регіональний координатор взаємодії з громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, працівники регіональної прокуратури, керівники місцевих прокуратур, їх перші заступники та заступники, прокурори цих прокуратур.

Відкрив семінарське заняття перший заступник прокурора області Ігор Ольшанецький, який наголосив на необхідності належної роботи з розгляду звернень та запитів громадян і юридичних осіб, як одного із важливих напрямків діяльності органів прокуратури, спрямованих на реальний захист прав і свобод людини. Він зазначив, що важливим є дотримання порядку прийому, реєстрації та розгляду письмових та усних звернень, отриманих поштою чи на особистому прийомі, забезпечення своєчасного, об'єктивного вирішення кожного звернення, вжиття вичерпних заходів щодо задоволення обґрунтованих звернень та реального поновлення порушених прав заявників.

Регіональний координатор взаємодії з громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Сергій Іллюк розповів про стан законності на цьому напрямі діяльності та відповідальність за порушення законодавства при розгляді звернень громадян та запитів.

Приділено увагу забезпеченню виконання вимог законодавства України та організаційно – розпорядчих документів Генеральної прокуратури України при організації роботи на зазначеному напрямі діяльності.

Під час заходу учасники також обговорили проблемні питання, які виникають у роботі прокурора зі зверненнями та запитами громадян, детально висвітливши шляхи їх вирішення.

По завершенню семінарського заняття працівники регіональної та місцевих прокуратур мали можливість обмінятися досвідом щодо організації роботи із розгляду звернень та запитів в органах прокуратури області та підвищити свій професійний рівень.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Очільник Тернополя ...

КОМЕНТАРІ