У ПРОКУРАТУРІ РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ ВІДБУВСЯ СЕМІНАР З ПИТАНЬ ПРОКУРОРСЬКОГО НАГЛЯДУ ЗА ДОДЕРЖАННЯМ ЗАКОНІВ ПРИ ВИКОНАННІ СУДОВИХ РІШЕНЬ У КРИМІНАЛЬНИХ ПРОВАДЖЕННЯХ ТА ІНШИХ ЗАХОДІВ ПРИМУСОВОГО ХАРАКТЕРУ

У ПРОКУРАТУРІ РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ ВІДБУВСЯ СЕМІНАР З ПИТАНЬ ПРОКУРОРСЬКОГО НАГЛЯДУ ЗА ДОДЕРЖАННЯМ ЗАКОНІВ ПРИ ВИКОНАННІ СУДОВИХ РІШЕНЬ У КРИМІНАЛЬНИХ ПРОВАДЖЕННЯХ ТА ІНШИХ ЗАХОДІВ ПРИМУСОВОГО ХАРАКТЕРУ

22.06.19 09:28 0 1037
У прокуратурі області відбувся навчально-методичний семінар на тему: «Організація та здійснення нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях та інших заходів примусового характеру».

Участь у ньому взяли представник Генеральної прокуратури України, керівники місцевих прокуратур, їхні заступники, начальники територіальних відділів цих прокуратур, прокурори зі стажем роботи до трьох років.

Відкриваючи захід, прокурор Рівненської області Богдан Подубинський зазначив, що питання дотримання конституційних прав громадян, зокрема забез­печення належних умов утримання їх у місцях несвободи, перебувають під постійним контролем регіональної прокуратури.

Якісне та ефективне виконання завдань кримінально-виконавчого законодавства, забезпечення прав осіб при застосуванні заходів примусового характеру є обов'язком кожного посадовця, який має відношення до обмеження та позбавлення свободи особи.

Результатом роботи органів прокуратури має бути реальне забезпечення прав осіб та своєчасне поновлення їх порушених прав.

Упродовж року прокурорами внесено 96 документів реагування, за ре­зультати розгляду яких до відповідальності притягнуто 79 службових осіб кри­мінально-виконавчої служби, органів поліції, прикордонної служби і психіатричних закладів.

У своєму виступі начальник управління нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях та інших заходів примусового характеру у місцях несвободи Генеральної прокуратури України Вячеслав Свірець висвітлив основні питання організації та здійснення нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях та інших заходів примусового характеру.

Також на семінарі доповідачі акцентували увагу на проблемних питаннях, які виникають при здійсненні прокурорського нагляду у кримінально-виконавчій сфері і обговорили шляхи їх вирішення. Орієнтували на практику Європейського суду з прав людини при проведенні регулярних перевірок додержання законів щодо надання медичної допомоги затриманим, особам взятим під варту та засудженим, забезпечення права на медичне обслуговування у місцях позбавлення волі. Крім того, зауважено, що слід з'ясовувати усі обставини вчинення протиправних дій, що мають ознаки катувань та іншого жорстокого поводження, встановлювати причетних осіб та фіксацію їх наслідків згідно з рекомендаціями Стамбульського протоколу за обов'язковою участю відповідних незалежних медичних фахівців.

Захід пройшов у формі жвавого спілкування, його учасники висловили власні думки та обмінялися досвідом.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Грузію через масові ...
Наступна новина: Японія повідомила,що її ...

КОМЕНТАРІ