Квартира для здачі в оренду: яка краща?

Квартира для здачі в оренду: яка краща?

24.06.19 16:59 0 5042

Найбільш ходовий товар на орендному ринку — це однокімнатні квартири. У масовому сегменті на їх частку припадає до 40 % попиту. Криза на українському ринку нерухомості відчувається то слабше, то сильніше, але ніхто не сумнівається, що вона присутня і надає на ринок нерухомості свій вплив. Причому, цей вплив може бути як негативним, так і позитивним. Ось і виходить, що останнім часом на вітчизняному ринку виникла цікава тенденція. Попри всі кризові явища, багато жителів нашої країни купують нові квартири не для того, щоб жити в них, а щоб здавати їх в оренду та отримувати з цього якийсь гарантований дохід.

І це, прямо скажемо, дивно. Адже коли на ринку житла почалася криза, деякі експерти передрікали, що покупка квартир з метою здачі їх в оренду, взагалі може померти. Але, як показує практика, нічого подібного не сталося. І багато хто дійсно купує житло в новобудовах, щоб отримувати певний додатковий дохід. Такі покупці часто ставлять запитання, на які самі не можуть відповісти. Одне з найбільш часто повторюваних: "На якому етапі під час кризи на ринку житла краще купувати квартиру для подальшої здачі в оренду?". Раніше відповідь на дане питання звучало легко і просто — на стадії котловану або на нульовому етапі будівництва. Але тепер часи змінилися, змінилися і правила покупки.

Далі, ми розглянемо коли варто купувати квартиру для подальшого заробітку на її здачі в оренду, а розповість нам про це Олександр Шкудун в блозі якого: https://shkudun.com.ua/biznes/item/2457-kakuyu-kvartiru-kupit-dlya-sdachi-v-arendu-v-kieve-chtoby-poluchat-maksimalnyj-dokhod.html, ви безпосередньо можете прочитати, яку квартира є найкрощою для максимального доходу на її оренді в Києві.

Коли краще купувати квартиру для здачі в оренду?

Так, на етапі котловану квартиру в новобудові можна придбати за мінімальною ціною. Однак якщо нерухомість купується для здачі в оренду, то потрібно оцінювати не тільки її вартість, а й упущену вигоду. Як стверджують експерти середня вартість оренди однокімнатної квартири площею близько 40 м² в столиці становить в середньому 13 тис. грн. на місяць.

Тому потрібно розуміти, що якщо новобудова знаходиться на початковому етапі будівництва, то до її введення в експлуатацію доведеться чекати мінімум 2,5 роки. А за цей час можна було більше $ 15 тис. орендних платежів. Необхідно враховувати дану суму і прорахувати, чи покриє зростання цін в проекті в період будівництва потенційний дохід від оренди за цей самий термін? Загалом, в той час коли темпи збільшення вартості нерухомості на первинному ринку вкрай низькі, придбання квартири під здачу в оренду в уже готовому будинку може виявитися більш вигідним.

Що краще: купувати квартиру для здачі в оренду або зупинити свій вибір на апартаментах?

Як стверджують експерти, орендні ставки на квартири приблизно такі ж як і на апартаменти. Більш того, багато апартаментних комплексів заточені під орендний бізнес. У них можна придбати нерухомість не тільки з обробкою, але і з меблюванням, і з можливістю передачі функції здачі в оренду керуючій компанії. Так що не треба боятися купувати апартаменти в якості житла, яке буде надалі здаватися в оренду. Але не варто скидати з рахунків той факт, що квартира цікавіша для тих, хто в перспективі планує переїхати в неї сам або переселити туди родичів.

Яку квартиру вигідніше здавати в оренду?

Експерти кажуть, що однокімнатні квартири, як і раніше є найбільш ходовим товаром на орендному ринку. У масовому сегменті на їх частку припадає до 40 % попиту. Ще чверть орендарів хоче жити у двокімнатній квартирі, а ось затребуваність великих квартир з 3-4 кімнатами під великим питанням. Єдиний варіант — це якщо таку квартиру винайматимуть у складчину кілька орендарів.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Наступна новина: Что такое чиллеры?

КОМЕНТАРІ