У «Київпрайді» висловили жаль через відсутність реакції влади на напади

У «Київпрайді» висловили жаль через відсутність реакції влади на напади

25.06.19 08:06 0 461
У «Київпрайді» висловили жаль через відсутність реакції влади України і Києва на напади на відвідувачів одного з їхніх заходів, що сталися попередніми днями.

«Нам дуже шкода, що ні пан президент Володимир Зеленський, ні пан мер Віталій Кличко не відреагували на напади, скоєні 19 червня на відвідувачів та відвідувачок «Прайд-хаусу», де проходить культурно-просвітня програма «Прайд-тижню», – заявила на брифінгу під будівлею адміністрації президента України в Києві виконавча директорка «Київпрайду» Руслана Панухник.

«Ми твердо переконані, що публічна нереакція на насилля, яке у нашому випадку є злочинами на ґрунті ненависті, є його легітимізацією – що є неприйнятним у сучасній країні, яка декларує свої цінності як європейські», – сказала голова піар-департаменту цієї громадської організації Софія Лапіна.

«Також нам дуже прикро, що пан президент досі жодним чином не відреагував на наше відеозапрошення на «Марш рівності», який відбудеться завтра, 23 червня, адже воно було щирим», – додала вона.

Панухник і Лапіна висловили переконання, що «абсолютна більшість суспільства засуджує насильство та вважає його неприйнятним». Тому вони закликали охочих 23 червня долучитися до «Маршу рівності» в Києві і «підтримати ідею безпеки та рівних прав, гарантованих нам, громадянам України, її конституцією».

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі належне ...
Наступна новина: Трамп вирішив відкласти ...

КОМЕНТАРІ