На Тернопіллі належне соціальне забезпечення військовослужбовців – основне завдання для держави,- Іванна Климпуш-Цинцадзе

На Тернопіллі належне соціальне забезпечення військовослужбовців – основне завдання для держави,- Іванна Климпуш-Цинцадзе

25.06.19 08:03 0 417
Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе під час робочої поїздки до Луцька зустрілася з військовослужбовцями 14-ї окремої механізованої бригади Сухопутних військ Збройних Сил України (м. Луцьк).

“Схиляю голову перед вашими побратимами, які загинули, захищаючи рідну землю. Ваш щоденний професіоналізм і патріотизм виховують нове покоління українців, які по-справжньому розуміють ціну незалежності, ціну, яку доводиться платити, протистоячи російській агресії”, – наголосила Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Віце-прем'єр-міністр окреслила основні напрямки, які здійснює керівництво держави задля розбудови спроможностей Збройних Сил, продовження євроатлантичної інтеграції України, зміцнення соціальної захищеності військовослужбовців та членів їх родин.

За її словами, упродовж останніх 5 років вдалося досягнути значного прогресу у реформуванні та розвитку ЗСУ. Йдеться про закупівлю новітніх зразків озброєння, будівництво житлових комплексів для військових, продовження розбудови систем логістичного та медичного забезпечення військ, що своєю чергою суттєво підвищило престиж військової служби.

“За оцінками експертів, українське військо входить до 10 найсильніших в Європі, і це є результатом саме ваших зусиль. А за силою духу ми, беззаперечно, маємо найміцнішу армію в світі. Та разом з тим реформа оборонної сфери триває і є ще чимало завдань, які необхідно реалізувати”, – зазначила представниця українського Уряду.

Обговорюючи реалії армійської служби, було порушено низку проблемних питань соціального забезпечення військовослужбовців. Зокрема, йшлося про можливість удосконалення системи грошових виплат, юридичну колізію щодо додаткових відпусток для учасників бойових дій в умовах особливого періоду, черги на житло та земельні ділянки для армійців, а також про “паперове навантаження” для військових.

Військовослужбовці-жінки своєю чергою розповіли про відсутність жіночої форми та неналежну якість наявної.

“Розумію і розділяю ті проблеми, з якими вам доводиться стикатися щодня. На жаль, реформи не робляться одномоментно, процес цей займає певний час і вимагає спільних зусиль усіх гілок влади. ви озвучили цінну, предметну проблематику, яка стане завданнями як для Уряду, так і для парламентарів. Зі свого боку зроблю все можливе, аби наші захисники, повертаючись додому, були впевнені у власному майбутньому”, – зазначила Віце-прем'єр-міністр.

Також вона акцентувала увагу на реформуванні українського війська з урахуванням основних принципів, підходів та стандартів НАТО. “Це доволі амбітне завдання, яке викладене у Стратегічному оборонному бюлетені України, а також у Річних національних програмах Україна-НАТО. Наразі моя команда євроатлантистів активно працює над втіленням поставлених цілей. Приємно, що підрозділи бригади опановують найкращі військові методики НАТО та передають найцінніший бойовий досвід від українських професіоналів партнерам Альянсу ”, – підкреслила Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Окремо Віце-прем'єр-міністр звернула увагу на роль жінок на військовій службі. «У вашій бригаді багато військовослужбовців-жінок. Більш того, саме вони, жінки-військові цієї бригади, опановують такі спеціальності як механік-водій БМП та кулеметниця. Знаю, як важко жінкам у чоловічому колективі. Тим більше, у військовому. Але ви не одні. понад 25 тисяч жінок проходять контрактну військову службу нарівні з чоловіками, з них 3400 – на офіцерських посадах. Суттєво збільшилася кількість посад, на які вже дозволяється призначати військовослужбовців-жінок”, – сказала Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Довідково

14-та окрема механізована бригада – з'єднання Сухопутних військ Збройних Сил України. Місце її дислокації – м. Володимир-Волинський.

Наприкінці 2014 року почалося формування 14-ї механізованої бригади. До її складу увійшли 120 офіцерів розформованої 51-ї механізованої бригади і військовослужбовці за контрактом. З 51-ї бригади у повному складі перейшли реактивно-артилерійський дивізіон, танковий батальйон, протитанкова батарея і ремонтно-відновлювальний батальйон. Танковий батальйон отримав нові танки з Львівського БТРЗ.

До складу 14-ї бригади увійшов 1-й батальйон територіальної оборони «Волинь», що був перейменований перед цим на 99-й окремий мотопіхотний батальйон. Чисельність батальйону – 450 осіб з Волинської області.

Джерело: Урядовий портал

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Заживляющая пленка ...
Наступна новина: У «Київпрайді» висловили ...

КОМЕНТАРІ