Мексика відправила 15 тисяч військових до кордону зі США

Мексика відправила 15 тисяч військових до кордону зі США

25.06.19 11:07 0 1453
Уряд Мексики оголосив про дислокацію 15 тисяч військовослужбовців уздовж кордону зі США. Мета операції – запобігти незаконному перетину кордону мігрантами з Центральноамериканських країн.

Розгортання цього контингенту відбувається після того, як уряд Мексики під загрозою введення Сполученими Штатами Америки імпортних мит на мексиканські товари погодився вдатися до екстраординарних заходів для того, щоб уповільнити міграційні потоки. Мексика також звернулася до Організації Об'єднаних Націй і до Вашингтона із закликом посприяти у вирішенні цього завдання.

Раніше Мексика оголосила про розміщення більше ніж двох тисяч військовослужбовців уздовж своїх південних кордонів з Гватемалою і Белізом звідки проходить основний потік мігрантів із Центральної Америки, що прямують у США.

Міністр оборони Мексики Луїс Сандовал наголосив, що пересування нелегалів на території країни є адміністративним, а не кримінальним порушенням і що до всіх затриманих осіб застосовуються тільки адміністративні заходи впливу.

Президент США Дональд Трамп висунув Мексиці ультиматум у травні, погрожуючи встановити 5-відсотковий тариф на весь мексиканський імпорт у США, якщо незаконна міграція з Мексики в США не буде припинена.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Гімалаях виявили тіла ...
Наступна новина: Швейцарія поверне ...

КОМЕНТАРІ