Як правильно вибрати бізнес-літературу і що саме почитати?

Як правильно вибрати бізнес-літературу і що саме почитати?

26.06.19 17:06 0 3940

Полиці книжкових магазинів і сайти переповнені покроковими інструкціями про те, як відкрити власну справу, стати професіоналом в найкоротші терміни, стати успішним лідером... Комусь здається, що інтерес до подібної літератури — просто модний тренд, а комусь такі книги дійсно допомогли. Але ясно одне: бізнес-література сьогодні становить серйозну конкуренцію університетській освіті. І серед купи сміття важливо вміти розпізнати дійсно корисну книгу, щоб не витрачати час і гроші даремно. До речі, якщо ви не хочете витрачати великі гроші на подібну літературу, заходьте на сайт https://knigoobmen.com/, де ви зможете придбати б / у бізнес книги за доступною ціною.

Бізнес книга: як вибрати?

Зараз вже навряд чи зустрінеш того, хто не пробував "перестати турбуватися і почати жити", дотримуючись порад Карнегі, або "думав і багатів" (подумки так точно), зачитуючись Наполеоном Хіллом. І це ми про класику, а крім неї через руки та свідомість прагнуть до успіху людей проходить ще й величезна кількість новішої літератури.

Те, що читати варто — безперечно. Самоосвіта і бізнес-освіта — це важлива частина життя як студента, так і поважаючого себе керівника. Але й ті, й інші задаються питанням: "Як зробити це придбання ефективним і захистити себе від інформаційного шуму, який нам часто намагаються продати під виглядом бестселерів?
Практичні порада та історії успіху

Всі книги з категорії "бізнес" умовно ділять на 2 типи:

  1. Перший — це інструкції, рекомендації та інші книги-Лайфхаки, поради з яких можна і потрібно застосовувати в реальному житті. Наприклад, "Малий бізнес: від ілюзій до успіху" Майкла Гербера, "Вихід з кризи. Нова парадигма управління людьми, системами та процесами" Демінга Едвардса і "Від хорошого до великого" Джима Коллінза.
  2. Друга — це історії успіху окремих особистостей або компаній: "Стів Джобс" Уолтера Айзексон, "Мистецтво укладати угоди" Дональда Трампа. Вони надихають і дозволяють подивитися на процеси з точки зору вже успішного бізнесмена, але чужий досвід так і залишиться чужим. Адже будь-яка рекомендація вимагає адаптації, особливо, якщо це рекомендації іноземних фахівців. Ідея, яка спрацювала в США, може з гуркотом провалитися у нас через відмінності в менталітеті або ринку. Але це не заважає нам збирати безцінний досвід кращих іноземних менеджерів.

Для чого вам потрібна бізнес-книга?

Дуже важливою є мета, з якою ви починаєте читати бізнес-літературу. Зрозуміло, що глобально вона одна — отримати нові знання. Але є різниця, хочете ви вдосконалюватися в знайомій сфері або розібратися в новій галузі. Від мети залежить спосіб підбору необхідної літератури. Щоб розібратися в новому, вистачить кількох відомих книг, які допоможуть освоїти базові поняття та підходи. Для самовдосконалення потрібна спеціальна добірка, яка допоможе отримати вузькі знання.

Читайте книги авторів, які дотримуються своїх порад і заробляють завдяки цьому гроші

Починаючи бізнес-освіту, легко загубитися від різноманітності літератури. Варто віддавати перевагу авторам-практикам. Наприклад, таким як Ден Кеннеді. Талановитий маркетинг консультант і копірайтер — серед його клієнтів Honda, IBM, Sun Securities, Його гонорари за ефективну рекламу, тексти, які продають, кампанії директ-маркетингу та інтегровані офлайнові системи для приватних клієнтів складають сотні тисяч доларів. Його книги "Проданий лист", "Жорсткі продажі", "Розумний маркетинг в жорсткі часи" повні цінних практичних порад для бізнесменів будь-якого рівня.

Прочитав — застосовуй

Методи роботи з бізнес-літературою відрізняються від методів пізнання художньої. Тут не працює звичайне суцільне читання. Матеріал опрацьовується в кілька етапів, від ознайомлення до вдумливого читання. Таким чином, якість сприйняття і запам'ятовування інформації набагато вища. І одна з основних умов отримання результату — негайне застосування нових знань на практиці.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Наступна новина: Чехлы для Meizu от ...

КОМЕНТАРІ