У Рівненській області судитимуть контрабандистів психотропних речовин в особливо великому розмірі

У Рівненській області судитимуть контрабандистів психотропних речовин в особливо великому розмірі

27.06.19 13:07 0 480
За процесуального керівництва прокуратури області, слідчими слідчого відділу Служби безпеки України в Рівненській області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно 3 жителів Рівненської та Волинської областей, які обвинувачуються у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.ч. 2, 3 ст. 305, ч. 1 ст. 307, ч.ч. 2, 3 ст. 311, ч. 1 ст. 313 КК України (підбурювання до переміщення прекурсорів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах; незаконне придбання, зберігання та перевезення прекурсорів з метою використання для виготовлення психотропних речовин, за попередньою змовою групою осіб, з метою збуту; незаконний збут прекурсорів; незаконне виготовлення та зберігання обладнання, призначеного для виготовлення психотропних речовин).

В ході досудового розслідування встановлено, що 38-річний мешканець Рівненщини за попередньою змовою з 51-річним чоловіком, з метою отримання доходу від незаконного обігу прекурсорів, з вересня 2018 року по січень 2019 року організував та вчинив контрабандне переміщення з Республіки Польща в Україну медичних препаратів «Cirrus» та «Apselan» з вмістом прекурсору «псевдоефедрин» у загальній кількості майже 3500 тис. таблеток, з подальшим перевезенням, зберіганням та збуту їх на територіях Львівської та Рівненської областей.

51-річний громадянин забезпечував переміщення вказаних таблеток в багажному відділенні свого власного автомобіля, шляхом упакування їх у різних кількостях до безколірних поліетиленових пакетів, які поміщав серед різноманітних побутових речей.

Також слідчими виявлено незаконне зберігання у житловому приміщенні Рівненського району виготовленого 39-річним жителем м. Рівне обладнання, яке призначено для виготовлення зазначеної психотропної речовини.

Під час обшуку правоохоронцями вилучено з обігу усі вищевказані медичні препарати.

За ініціативи прокуратури області двом контрабандистам психотропних речовин обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно 3 фігурантів для розгляду по суті скеровано до Яворівського районного суду Львівської області.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопілля: в області ...
Наступна новина: Суд у Харкові відправив під ...

КОМЕНТАРІ