Бухгалтерія без помилок: поради підприємцю

Бухгалтерія без помилок: поради підприємцю

27.06.19 14:56 0 5614

Якщо Ви – приватний підприємець, та вперше зіштовхнулися з необхідністю ведення бухгалтерії, то Вам варто ознайомитися з безліччю нових нюансів та понять. Вміння правильно вести звітність, коректно рахувати суму податків, заповнювати книгу обліку доходів – такі навички знадобляться керівникам малого та середнього бізнесу. Але, орієнтуючись на досвід підприємців з багатомільйонними оборотами коштів, краще довірити всі бухгалтерські справи професіоналам. Ведення бухгалтерії спеціалістом – запорука Вашого спокою та впевненості в економічній стабільності власної компанії.

Що ж робити підприємцю-початківцю?

Він можете:

  1. Найняти бухгалтера в офіс. Це – досить вдале рішення, адже спеціаліст чудово орієнтуватиметься в специфіці Вашого бізнесу, буде завжди «під рукою» та оперативно виконуватиме Ваші вказівки. Щоправда, оплата праці для штатних спеціалістів потребує великих видатків, які не завжди можуть дозволити собі власники малого бізнесу.
  2. Знайти фріланс-бухгалтера для віддаленого надання послуг. Таке рішення – більш вигідне з економічної точки зору. Проте кількість хороших спеціалістів, які працюють з дому, є дуже обмеженою. Тому існує великий ризик співпраці з низькокваліфікованим працівником.
  3. Підписати угоду з компанією, яка надає послуги аутсорсингової бухгалтерії. Такий варіант є найбільш вдалим для керівників малих та середніх підприємств: це дешевше, ніж наймати бухгалтера в штат, та якісніше, ніж співпрацювати зі спеціалістами-фрілансерами. Прикладом аутсорсингової компанії у Львові є «Менеджмент Консалтинг Груп».

Вартість послуг з аутсорсингової бухгалтерії залежить від виду Вашої діяльності, системи оподаткування, на якій Ви знаходитесь (спрощена або загальна), а також – індивідуальної цінової політики компанії, до якої Ви звернулися за допомогою (детальніше читайте на сайті https://mcg-lv.com/).

Які функції може виконувати аутсорс-бухгалтер?

Зазвичай, «на плечах» спеціаліста – уся бухгалтерська діяльність Вашого підприємства. До переліку послуг входить ведення книг обліку доходів, формування звітності, робота з нарахуванням та сплатою податків. Часто, аутсорс-бухгалтер володіє навичками консалтингового спеціаліста, тому може надавати кваліфіковані консультації з питань ведення поточної діяльності.

Усі нюансі надання послуг обговорюються на етапі підписання контракту з бухгалтерською компанією. Зазвичай, такі підприємства пропонують повноцінні пакети послуг для підприємців/підприємств різних груп. В тому числі, для ФОП (фізичних осіб підприємців) та ТОВ (товариств з обмеженою відповідальністю) на будь-якій системі оподаткування, з найманими працівниками чи без них. Тому не варто розбиратися з усіма нюансами бухгалтерії самостійно: довірте цю справу професіоналам для власного спокою.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Ведуча Сніданок з 1+1 Неля ...
Наступна новина: 5 переваг використання ...

КОМЕНТАРІ