Учасники мітингів у Казахстані вимагали демократизації

Учасники мітингів у Казахстані вимагали демократизації

01.07.19 09:03 0 1431
У найбільшому місті Казахстану Алмати і в столиці країни Нур-Султані 30 червня відбулися узгоджені з владою мітинги опозиції.

Раніше міська влада Алмати більше ніж 30 разів відмовлялася погоджувати мітинг з організаторами заходу. Там на мітинг вийшли кілька сотень людей.

Учасники акції вимагали змінити порядок проведення мітингів, для яких потрібно отримувати дозволи, а також провести конституційну реформу і демократизацію країни.

Як повідомляють кореспонденти казахської служби Радіо Свобода, навколо місця проведення мітингу від ранку чергували десятки поліцейських, неподалік були припарковані їхні службові мікроавтобуси. Затримань після акції не було.

У Нур-Султані на мітинг зібралися близько 100 людей. На цьому мітингу вимагали переглянути систему обрання губернаторів і суддів, вирішити проблеми в галузі пайового будівництва, допомогти багатодітним сім'ям отримати обіцяне владою житло і повернути столиці Казахстану назву Астана.

На початку червня в Казахстані відбулися позачергові вибори президента – на них переміг наступник першого президента країни Нурсултана Назарбаєва Касим-Жомарт Токаєв. Тоді протягом кількох днів люди виходили на неузгоджені з владою акції, на яких вимагали бойкотувати вибори, провести чесне і голосування і переглянути результати. /**/ /**/ /**/

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Трамп прибув у ...
Наступна новина: В Албанії відбуваються ...

КОМЕНТАРІ