На Дніпропетровщині з’явився мурал із зображенням британської королеви

На Дніпропетровщині з’явився мурал із зображенням британської королеви

01.07.19 08:02 0 915
На Дніпропетровщині, у селі Єлизаветівка Петриківського району, створили перший в Україні мурал із зображенням королеви Великої Британії Єлизавети II. Про це Радіо Свобода повідомив сільський голова Максим Голосний.

За його словами, це також перший в Україні мурал, створений на фасаді будівлі органу місцевого самоврядування, – сільської ради.

«Ми з'ясовували: дозвіл із Букінгемського палацу варто отримувати, якщо йде мова про бюст чи барельєф. Мурал такого дозволу не потребує. До початку робіт ми поінформували Букінгемський палац і МЗС Великої Британії. З Букінгемського палацу ми отримали відповідь, де вони дякують за ініціативу, але просять, коли роботи будуть завершені, поінформувати їх, надіслати зображення і також поінформувати посла Великої Британії в Україні. Унікальність муралу в тому, що він виконаний без використання бюджетних коштів. Малював художник Тімо Левін. Заплатили з криптовалютних активів тергромади. За основу взяли фото королеви 20-річної давнини, це фото з мережі», – сказав Максим Голосний.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ