Що таке євроремонт?

Що таке євроремонт?

01.07.19 20:37 0 3824

Хоча поняття "євроремонт" вже навіть приїлося, точного його значення ніхто не знає. Термін все-таки вузькоспеціалізований, попри поширеність. Чого очікувати, купуючи або орендуючи квартиру з євроремонтом, чого вимагати від будівельної компанії, яка обіцяє зробити євроремонт під ключ? Постараємося відповісти на це питання, а паралельно поміркуємо, чи потрібен євроремонт і чи можна без нього обійтися. А розповість нам про це співробітник компанії "Remont Expert", яка безпосередньо робить професійний євроремонт в Івано-Франківську.

Євроремонт: що це?

Слово увійшло в наш побут на початку 90-х разом з капіталізмом і великою кількістю товарів на полицях. Зробити євроремонт у квартирі вважалося шиком, показником забезпеченості. У ті часи це поняття означало:

  1. рясне застосування гіпсокартону в ремонті;
  2. багаторівневі стелі;
  3. точкові світильники;
  4. пофарбовані стіни;
  5. безліч кольорів.

Виглядали по-новому, складні вигини та арки дивували та привертали увагу. А гіпсокартон в обробці квартир сприймався як панацея і майстрами, і замовниками. Але минув час і ці дизайнерські прийоми застаріли, а євроремонт будинку сприймається як застарілий штамп.

Але євроремонт — це не стиль оформлення квартири або будинку, а відповідність ремонту європейським нормам. А європейські будівельні стандарти регулюють і безпеку будматеріалів, і технології монтажу, і стандарти планування — аж до кількості розеток, які потрібні в приміщенні. З іншого боку стиль оформлення стандартами не регулюється. Нудний "лікарняний" інтер'єр може відповідати стандартам євроремонту, а оригінальний і візуально привабливий дизайн інтер'єру — не дотягує. Нестандартна обробка — наприклад, підлога з пивних кришечок, не проходила сертифікацію як будівельний матеріал. Відійти від євростандартів можна в персональних рішеннях, наприклад, для економії. Головне, щоб це було усвідомлене рішення, а не недбалість майстрів-ремонтників.

Зрозуміло, стандарти для євроремонту регулярно змінюються. Нові оздоблювальні матеріали проходять обов'язкову перевірку на споживчі властивості, екологічність і безпеку для мешканців. Отримати сертифікат відповідності європейським стандартам може і підприємство за межами Євросоюзу, так що недорогий євроремонт роблять і будматеріалами українського виробництва.

Техніка проведення євроремонту

Вона передбачає:

  • По-перше, установку нових комунікацій (електропроводки, водопровідних труб, каналізації, витяжки). Заміна зношених побутових мереж запобігає серйозні аварії та дає відчутну економію. До того ж, затопивши сусідів, доведеться платити за ремонт вже чужої квартири. Щоб дотягти до рівня євро, електропроводку захищають гофрошлангом, а групи електроприладів підключають до окремих запобіжників. Це зручно: виїхавши у відпустку, можна не переживати про забуту праску, а відключити непотрібні прилади разом зі щитка. Евроводопровід передбачає мідні або хоча б сталеві труби. Дешеві пластикові труби — недовговічний варіант, до євроремонту не дотягує, але підкуповує ціною. І ще, щоб уникнути засмічень, чим далі від стояка переноситься раковину, ванну або унітаз. Не занадто естетичні труби ховають в стінні штроби. Виняток — газопровід, який заборонено приховувати за нормами безпеки.
  • По-друге, обов'язкова умова євроремонту — вирівнювання площин і кутів за рівнем (стіни, стеля, підлога). Сучасні стандарти допускають відхилення для оштукатурених поверхонь в 1 мм на метр площині (або на 5 мм на всю стіну). У цьому сенсі вирівнювання стін гіпсокартоном можна пояснити: монтаж гіпсокартону швидше штукатурки. Крім того, за панелі монтується шумоізоляція та електропроводка. Але монтаж гіпсових панелей з'їдає більше простору кімнати, а іноді навіть 1-2 см грають роль для дизайну. Якщо вирівняти стіни й підлогу, освіжити ремонт в майбутньому можна буде малою кров'ю або власними силами. На рівні стіни та стелю краще лягають шпалери, плитка, декоративні панелі та інша обробка. А перекіс підлоги, якщо його не усунути, призведе до перекосу дверей, та й довговічність покриттів для підлоги знижується. Деякі види обробки не вимагають ідеальних стін: декоративна і мінеральна штукатурка, фарбування візуально приховують деякі нерівності та перепади.
  • По-третє, у квартирі має бути зроблене якісне декоративне оздоблення. Підігнані по малюнку шпалери, плитка за рівнем і з дотриманням ширини швів, рівні стики стельових панелей. Шви між плиткою заповнюються матеріалом з протигрибковими добавками або додатково обробляються. Євроремонт кухні враховує, що це волога зона — тут використовуються легкі для прибирання оздоблювальні матеріали, що перешкоджають розвитку грибка. Монтаж кухонних меблів не допускає утворення зазорів, в які буде набиватися сміття. При підготовці приміщення закладають необхідну кількість виходів під сучасну техніку і підсвічування робочої зони, яка з розкоші вже перетворилася в необхідну зручність.
  • По-четверте, в дитячій кімнаті робиться упор на безпеку та ергономічність. Зверніть увагу на стандарти дитячих меблів: до них приділяють навіть більше уваги, ніж до дорослих. Висота шафок, столу та ліжка, співмірні росту дитини, допоможуть користуватися ними самостійно без ризику впасти й поранитися. Спеціальні безпечні розетки, малопотужне LED-освітлення, наявність сіток на відкритих вікнах в кімнаті для маленьких дітей обов'язкові. Стопери для дверей, захист на кути меблів теж не будуть зайвими.

Висновки

Само собою, виконання євроремонту вимагає відповідної кваліфікації майстрів та складання плану робіт. Детальний план інтер'єру та список підключається техніки потрібні для правильної розстановки розеток, освітлення, водопровідних труб і т. д. Визначивши порядок робіт, ремонт пройде швидше і без зайвих витрат. А якщо заздалегідь забезпечити доставку вбудованих меблів, техніки та сантехнічних приборів, то ви уникнете простоїв на фінальному етапі.


По-четверте, в дитячій кімнаті робиться упор на безпеку та ергономічність. Зверніть увагу на стандарти дитячих меблів: до них приділяють навіть більше уваги, ніж до дорослих. Висота шафок, столу та ліжка, співмірні росту дитини, допоможуть користуватися ними самостійно без ризику впасти й поранитися. Спеціальні безпечні розетки, малопотужне LED-освітлення, наявність сіток на відкритих вікнах в кімнаті для маленьких дітей обов'язкові. Стопери для дверей, захист на кути меблів теж не будуть зайвими.
Висновки
Само собою, виконання євроремонту вимагає відповідної кваліфікації майстрів та складання плану робіт. Детальний план інтер'єру та список підключається техніки потрібні для правильної розстановки розеток, освітлення, водопровідних труб і т. д. Визначивши порядок робіт, ремонт пройде швидше і без зайвих витрат. А якщо заздалегідь забезпечити доставку вбудованих меблів, техніки та сантехнічних приборів, то ви уникнете простоїв на фінальному етапі.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Тканинні ролети: основні ...
Наступна новина: Кому подойдет свадебное ...

КОМЕНТАРІ