Тернопіль опублікував 75 наборів відкритих даних

Тернопіль опублікував 75 наборів відкритих даних

03.07.19 09:11 0 1121
Відкритість, підзвітність та прозорість – основні напрямки у діяльності Тернопільської міської ради.

Одним із механізмів підвищення прозорості є оприлюднення відкритих даних – даних, які знаходяться у вільному доступі та за допомогою яких громадськість може швидко отримати інформацію про важливі аспекти життя міста з першоджерела.

Як пояснюють у відділі зв’язків з громадськістю та ЗМІ, дані оприлюднюються у машинозчитувальному форматі JSON, який доступний для аналітики та створення на його основі різних ІТ-рішень.

«За останні роки Тернопіль активно працює над оприлюдненням відкритих даних. Завдяки докладеним зусиллям у 2019 році місто приєдналося до Міжнародної Хартії відкритих даних – міжнародної ініціативи, яка сприяє реалізації принципів, стандартів і найкращих практик відкритих даних у всьому світі, - розповідає міський голова Сергій Надал. - Тернопіль взяв на себе обов’язок активно розвивати сферу відкритих даних у нашому місті, було затверджено Концепцію розвитку відкритих даних і ми продовжуємо роботу у цьому напрямку».

на Єдиному державному веб-порталі https://data.gov.ua/ від Тернопільської міської ради та підпорядкованих структурних підрозділів, комунальних установ, підприємців та організацій вже оприлюднено 75 набір даних, серед яких:

* Дані про педагогічних працівників загальноосвітніх, дошкільних, позашкільних навчальних закладів та закладів професійно-технічної освіти;

* Дані про отримання та використання благодійної допомоги медичних та освітніх закладів;

* Дані про виконання бюджетних програм загальноосвітніми закладами;

* Виконання фінансових планів комунальними підприємствами;

* Перелік об’єктів комунальної власності комунальних підприємств Тернопільської міської ради, що передані в оренду чи інше право користування;

* Перелік об’єктів комунальної власності, що належать комунальним підприємствам Тернопільської міської ради;

* Дані громадського бюджету, в тому числі, про проекти, результати голосування, реалізацію підтриманих проектів Тернопільською міською радою;

* Дані про доступність будівель для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення;

* Перелік цільових програм, які чинні в Тернопільській міській територіальній громаді, тощо.

Довідка. На основі відкритих даних у 2019 році в Тернополі разом з представниками аналітичного центру було розроблено та представлено Інтерактивну карту ремонтів Тернополя. Відтак, мешканці мають інформацію про проведені ремонтні роботи у місті за 2013-2018 роки по кожному об’єкту із зазначенням терміну виконання, назви підрядника, кількості використаних бюджетних коштів.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Стан ремонту доріг в ...

КОМЕНТАРІ