На Рівненщині судитимуть групу осіб,які чинили опір працівникам правоохоронного органу та організували масові заворушення

На Рівненщині судитимуть групу осіб,які чинили опір працівникам правоохоронного органу та організували масові заворушення

04.07.19 08:19 0 582
Прокуратурою області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні відносно 5 жителів Рівненської області за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 28, ч. 2 ст. 342, ч. 1 ст. 294 КК України (вчинення групою осіб опору працівникам правоохоронного органу під час виконання ними службових обов'язків, організація та активна участь у масових заворушеннях, що супроводжувались погромами).

В ході досудового розслідування слідчими СУ ГУНП в Рівненській області встановлено, що у жовтні 2018 року вказані чоловіки з іншими невстановленими особами (в кількості приблизно 30 осіб) прийняли активну участь у масових заворушеннях в одному із районів області, перешкоджаючи працівникам поліції виконанню їх службових обов'язків по відпрацюванню робочими групами родовищ бурштину-сирцю, попередження його незаконного видобутку на території трьох сільських рад.

Зокрема, блокували їх рух на транспортних засобах та здійснили пошкодження трьох службових автомобілів на суму понад 41 тис.грн.

Судом обвинуваченим у кримінальному провадженні обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Довідково: найсуворіший вид покарання за вчинення зазначених злочинів, передбачений санкцією ч. 1 ст. 294 КК України у виді позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Іран готовий відновити ...
Наступна новина: На підставі розслідування ...

КОМЕНТАРІ