Тернопільщина готується до Загальнонаціональної прощі у Зарваниці

Тернопільщина готується до Загальнонаціональної прощі у Зарваниці

04.07.19 08:50 0 1331
На Тернопільщині триває підготовка до Загальнонаціональної прощі у Зарваниці, приуроченої 30-річчю виходу Греко-католицької церкви з підпілля та молитві за мир. Відбудеться вона протягом 13-14 липня у Марійському духовному центрі. Очікується, що на прощу завітають паломники з усіх областей України, а також з АР Крим. Про це під час наради зазначив т.в.о. голови Тернопільської обласної державної адміністрації Іван Крисак.

Він наголосив, що уже традиційно відбудеться багатотисячний похід зі свічками від парафіяльної церкви до чудотворного місця, де спільно молитимуться єпископи, священики й віряни. Прибудуть на загальнонаціональну прощу і духовенство з Чехії, Німеччини, Сполучених Штатів Америки, Канади та Польщі.

«Під час прощі у посиленому режимі працюватимуть усі служби, щоб забезпечити громадський порядок та комфорт паломників. Тому усі, хто причетні до підготовки, повинні докласти максимум зусиль, щоб забезпечити високий рівень проведення прощі», - наголосив Іван Крисак.

Присутні обговорили питання супроводу пішої колони, водопостачання, пожежної безпеки, охорони, надання медичних послуг, ремонту доріг тощо. За підсумками наради очільник області дав відповідні доручення.

За словами архієпископа і митрополита Тернопільсько-Зборівського УГКЦ Василія Семенюка, усі прощі у Зарваниці відбуваються на найвищому рівні і слава про це святе місце розійшлася по всьому світу, адже Зарваницький духовний центр – це одне з найбільших відпустових місць Європи і світу.

«Дякую за допомогу в організації прощі обласній адміністрації та раді. Ми дуже хочемо, щоб паломники з усієї України та з різних куточків світу мали хороші враження та відчули усю гостинність Тернопільщини», - зазначив Василій Семенюк.

Більше фото за посиланням: https://www.facebook.com/pg/oda.te.gov.ua/photos/?tab=album&album_id=1801676556602588&__tn__=-UC-R

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ