Жалюзі для приватного будинку

Жалюзі для приватного будинку

04.07.19 13:37 0 5975

Вся принадність приватного будинку — в архітектурних рішеннях. Але особливо гарні вікна: похилі, панорамні, широкі, нестандартні. І все це розмаїття вимагає особливого декору, адже не завжди виручить традиційний текстиль. Сучасні віконні конструкції, якими власники із задоволенням прикрашають свої будинки, — це жалюзі. Сьогодні є чимало їх різновидів, і для кожної кімнати знайдеться свій варіант. Головні вимоги — відповідність стилю інтер'єру, розмірами приміщення і параметрам вікна. Далі, ми розглянемо які саме моделі краще підходять для конкретної кімнати, а розповість нам про це співробітник компанії "Жалюзі-Небо": https://zhalyuzi-nebo.com.ua/, яка безпосередньо їх виробляє.

Вітальня

Вікна вітальні створюють максимальний затишок, а тому забезпечити приємне освітлення — це головне завдання жалюзі. Рулонні штори — ось оптимальний віконний декор. Напівпрозоре полотно рулонної штори зуміє подбати про оптимально м'яке і комфортне світло, а полотно середньої щільності затемнить кімнату в розумних дозах.

Також вікна можна завісити та жалюзі «Бриз». Вони відрізняються вертикальною конструкцією, в якій ламелі розходяться від карниза нитками або мотузками (тому їх ще називають мотузковими). Вони наповнюють приміщення простором, тому стануть найкращим доповненням для панорамних вікон. І ще один плюс в тому, що навіть самий вигнутий карниз не є перешкодою для їх монтажу.

Особливої естетики надають вітальні горизонтальні жалюзі з дерев'яними чи шкіряними ламелями. Вони дивовижно виглядають разом в дерев'яними меблями, особливо, у світлому кольорі, і створюють атмосферу легкості.

Спальня

Прикрасити вікна спальні допоможуть рулонні штори. Їх перевага не тільки в естетичності полотен, але й в щільності. Саме вона дозволяє затінювати кімнату найкращим чином. Це може бути як напівпрозоре полотно, так і дуже щільний матеріал блекаут. Різновид «День-і-ніч», де смуги прозорої органзи та щільної тканини чергуються, дозволяє грати зі світлом.

Жалюзі-плісе також в списку віконних драпіровок, які можна повісити на вікна спальні. Вибір кольорів просто чудовий, напевно, з усіх різновидів драпіровок саме вони є найяскравішими. Лимонний та яскраво-жовтий, бузковий та фіолетовий, салатовий та зелений, блакитний та синій — в їх палітрі можна дуже легко загубитися.

Це що стосується звичного декору. Але є й цікавіші варіанти. Наприклад, вертикальні ламелі з хвилеподібним краєм. На вікнах спальні вони виглядають досить незвично. А ще їх можна доповнити мотузковими жалюзі: перші змонтувати цільним полотном, другі — призібрати на манер штор.

Кухня

Для кухні оптимально підходять практичні горизонтальні жалюзі з пластика чи алюмінію. Можна вибрати хвилеподібні ламелі — вони виглядають ексклюзивно. А в яскравому кольорі — червоному, зеленому чи жовтому — навіть найпростіші металеві жалюзі пожвавлять кухню.

Внутрішньоскляні металеві конструкції тут також будуть доречними, і їх можна доповнити текстильною шторою.

Однак якщо добре працює витяжка, сміливо можна монтувати на вікно рулонні штори. Потрібно тільки підібрати стильне декоративне рішення в колір меблів і текстилю, і кімната буде виглядати завершеною.

Дитяча кімната

Рулонна штора чи вертикальна конструкція — це саме вдале оформлення вікна для дитячої кімнати. Причому, не тільки з огляду на естетики, а й практичності.

Лінійка кольорів досить велика (принти + текстури), і тому для стилю дитячої кімнати 100 % знайдуться свої рішення.

Додатковий плюс в тому, що роллштору або вертикальні моделі можна замовити з фотодруком на полотні. А що може більше порадувати малюків або підлітків, ніж герої мультфільмів або коміксів, космічні теми та улюблені тваринки?

Також для дитячої кімнати цілком підійдуть горизонтальні жалюзі. Ламелі краще вибирати пластикові: їх важко погнути, а можливості кольору дозволяють вибрати для дитини яскравіший декор.

Робочий кабінет

Жалюзі для робочого кабінету вибирають в залежності від специфіки занять його власника чи власниці.

Дерев'яні ламелі горизонтальних жалюзі стануть доповненням класичного кабінету, особливо, якщо є дерев'яні меблі в тон. Шикарно виглядають і елітні шкіряні моделі, причому в будь-якому кольорі:

  • червоному;
  • чорному;
  • білому;
  • шоколадному.

Рулонні штори підійдуть для кабінету творчих людей. І трохи креативу в зовнішньому вигляді кабінету ніколи не завадить, так що самі яскраві кольори та принти можуть сміливо йти в хід.

Не варто скидати з рахунків декоративні можливості горизонтальних жалюзі. Уміло підібраний колір — і навіть прості пластикові або алюмінієві конструкції зможуть ужитися з робочою обстановкою.

Ванна кімната

Оскільки висока вологість — головний недолік цієї кімнати, жалюзі вибирають не тільки з естетичної точки зору, а тому що вони здатні ужитися з вологою.

Поза конкуренцією — горизонтальні моделі, з пластиковими або алюмінієвими ламелями. Вони перенесуть навіть найвищу ступінь вологості, до того ж не дозволяючи розмножуватися цвілі та грибку.

Несподіваним рішенням виявилися і бамбукові моделі — з ламелями чи полотном. Вони, як виявилося, не бояться вогкості та добре сохнуть. І для ванної кімнати в еко-стилі стануть найоптимальнішим декором.

Що стосується кольору, то тут вже все залежить від колірної гами інтер'єру. Як і раніше модними залишаються відтінки синього, білого, коралового та бірюзового.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ