Види панно і його роль в дизайні

Види панно і його роль в дизайні

04.07.19 20:28 0 14419

Панно — це оригінальне декоративне доповнення для витонченого інтер'єру. Працювати з ними люблять дизайнери, а прості люди рідко розуміють, як правильно використовувати цей елемент. Познайомившись з ним, можна переконатися в тому, наскільки зрозумілий принцип вибору, і наскільки широкою є різноманітність моделей.

Основні види панно

Унікальні панно часто з'являються в магазинах. Люди із задоволенням купують їх, вважаючи за краще доповнювати власний інтер'єр. Перед цим варто познайомитися з різноманітністю, яка підкаже унікальні рішення для будь-якої кімнати.

Оцінюючи нинішні пропозиції майстрів, доводиться визнати їх феноменальні навички. Кожен вид панно має особливості, які підходять для створення оригінальної композиції на стіні. Так що докладний опис варіантів дасть корисну інформацію для швидкої покупки. А тепер розглянемо кожен вид детальніше:

  • Тканинні панно. Це стародавні прикраси, створювані за допомогою аплікації або вишивки на полотні. Зараз популярністю користуються гобелени, що виготовляються ручним або машинним способом. Вони мають історичної красою, вносячи в інтер'єр несподіване різноманітність.
  • Дерев'яні панно. Вони створюються з різних порід. Такі об'ємні зображення збираються з окремих шматків і доповнюються бурштином, сріблом та іншими напівкоштовними каменями. В результаті створюється цілісна картина з певним сюжетом і природністю.
  • Кам'яні панно. Вони досі залишаються рідкістю. Найчастіше такі панно нагадують мозаїчні зображення зі складною сюжетною лінією. Їх ручне виготовлення створює приємне відчуття натурального матеріалу, що передає людини власну історію і красу.
  • Графічні панно. Це сучасний вид, що наноситься на полотно за допомогою останніх технологій друку. Таким шляхом народжуються унікальні авторські роботи. Вони виготовляються в єдиному вигляді, що заздалегідь гарантує індивідуальність і привабливість.
  • Керамічні панно. Їх збирають прямо на стіні. Вони можуть виглядати окремими елементами або знаходити нечіткі цільні форми. Головною перевагою є вологостійкість, що дозволяє використовувати декор у ванній кімнаті без обмежень і додаткових робіт.
  • Пластикові панно. Вони більше нагадують фотошпалери. Вони популярнішим інших видів через свою довговічності та різноманітності. Хоча вони позбавлені індивідуальності, що часто є серйозною перешкодою для досвідчених дизайнерів, які віддають перевагу оригінальним прийомам.
  • Також останнім часом популярними стали дзеркальні панно.

Висновки

Панно в дизайні інтер'єру застосовуються постійно. Пошуки оригінальних декоративних елементів ніколи не закінчуються, тому професіонали здійснюють сміливі кроки. Багате розмаїття дозволяє вільно вибрати слушний варіант для тієї або іншої кімнати, не відмовляючись від загального стилю дизайну.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Acer - ноутбук на всі ...
Наступна новина: Топ дошки оголошень України

КОМЕНТАРІ