Людмила Русаліна: меценат,бізнес-леді,президент групи компаній «Петрус»

Людмила Русаліна: меценат,бізнес-леді,президент групи компаній «Петрус»

06.07.19 02:33 0 10450

Захоплювати і дивувати, зачаровувати розумом і блискучою посмішкою, поєднувати неможливе і досягати успіху у всіх справах - вона на власному прикладі показала, що це все цілком реально. Аристократична і витончена, Людмила Русаліна успішно керує величезною групою компаній «Петрус». Ще більше вражає, що Людмила - щаслива мама п'ятьох дітей, яка при феноменальній зайнятості знаходить час для спільних походів у театр або на дитяче свято.

Зараз ви успішний підприємець. А ким ви бачили себе в дитинстві?

Підприємцем я вирішила стати в п'ятому класі. Можливо, це можна пояснити тотальним дефіцитом і обмеженістю можливостей радянської епохи. Але мені вже тоді захотілося працювати в торгівлі та давати людям можливість прикрасити своє життя, дарувати радість і задоволення.

З п'яти років я займалася в балетній студії, у видатної балерини Васильєвої, в Жовтневому палаці в Києві.

Ми жили буквально навпроти Оперного театру, і кращі спогади дитинства у мене пов'язані з відвідуванням балетних і оперних вистав. Звичайно, я, як юна балерина, мріяла виконати роль Жизелі... Частково це бажання я реалізувала, але набагато пізніше. З 2016-му я вийшла на велику сцену балету «Жизель» в постановці нашого геніального сучасника Раду Поклітару, але вже в якості мецената цього грандіозного спектаклю.

Ви завжди підтримували молоді таланти в сфері культури, а як щодо бізнесу? Чи надаєте ви підтримку юним підприємцям?

Я вважаю, що основа будь-якої процвітаючої держави - це культура, наука і вільне, чесне підприємництво. Тому я підтримую сміливі культурні та наукові проекти. Особливо приємно допомагати талановитим людям в сфері науки, які орієнтовані на реальну економіку.

Створений мною "Фонд науково-технічного розвитку України імені видатного кібернетика Володимира Михалевича" щорічно фінансує стартапи молодих вчених, учасників конкурсу "Sikorsky Challenge", підтримує проекти "Інституту кібернетики НАНУ" та надає адресну допомогу перспективним вітчизняним науковим командам.

Наприклад, спільно з молодими вченими "КПІ ім. Ігоря Сікорського" ми успішно реалізували проект зі створення унікальних безпілотних літальних апаратів: сьогодні вже налагоджено серійне виробництво, і безпілотники «Спектейтор» поставляються Збройним силам України. Результатом спільної роботи з КПІ також став запуск на орбіту першого українського наносупутника «Політан-1».

Що ж стосується підтримки юних підприємців, то моя група компаній «Петрус» завжди була, є і буде відмінною можливістю для побудови кар'єри та професійного зростання молодих людей. У моїй команді фахівці виростають, наприклад, від мерчандайзера до керівника напряму бізнесу. Я переконана, що саме політика плекання своїх кадрів допомагає максимально розкрити потенціал співробітників.

Як ви вважаєте, хто має більше шансів на перемогу в умовах ринку: молоді та ризикові або досвідчені й далекоглядні?

Вік не має значення. Досвід в поєднанні з добре обдуманим ризиком і далекоглядністю стратегії, як правило, ведуть до успіху.

У вас власний кондитерський і алкогольний бізнес. А як ви ставитеся до солодощів і алкоголю в повсякденному житті?

Солодощі дуже люблю, але обмежую себе. Алкоголь же розглядаю як традиційне доповнення до їжі, яке, природно, в малих дозах, допомагає розкривати смакові якості того чи іншого продукту. Всім відомо, що біле вино - до риби, а червоне - до м'яса...

Практично все своє свідоме життя ви займаєтеся благодійністю. Чи вважаєте ви це обов'язком кожного забезпеченої людини?

Це, звичайно, не борг. Це, скоріше, порив і прагнення душі. Мені це приносить колосальне задоволення. Навколо так багато страждання і болю - як можна пройти повз? 

У грудні ми провели безліч благодійних акцій до різдвяних свят, і більше 10 тисяч діток отримали від мене подарунки. У цьому місяці відбувся фестиваль «Щасливі долоні»: ми відправляємо талановитих дітей-сиріт на навчання до Англії, на оздоровлення в Хорватію. Зараз для діток з прифронтової зони ми організували реабілітацію в Закарпатті, вони як раз готують художню виставку «Україна очима дітей АТО».

На роботі ви лідер. Як позиціонуєте себе в сімейному колі? Хто у домі хазяїн?

В домі господар - чоловік, а господиня - жінка. Я - берегиня вогнища, мати...

Ким складніше управляти: шістьма дітьми вдома або сотнями підлеглих на підприємстві?

У мене поки п'ятеро дітей... Коли буде шестеро - розповім, ким складніше управляти. Насправді діти - це радість і величезне щастя. Їх потрібно любити і виховувати своїм прикладом.

У чому секрет вашого успіху?

Можливо, в тому, що я живу так, як вважаю для себе правильним, у відповідності зі своїми думками, переконаннями та вчинками. Я усвідомлюю, що несу всю відповідальність за своє життя.

Секрет в тому, що я люблю мріяти, творити і створювати; і цим, мабуть, надихаю людей, які поруч, ціную професіоналів в команді - в цій синергії загальних прагнень і народжується успіх.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ