Рада безпеки ООН зібралася на консультації через авіаудар у Лівії

Рада безпеки ООН зібралася на консультації через авіаудар у Лівії

06.07.19 12:02 0 972
Рада безпеки ООН 3 липня зібралася для закритих консультацій щодо авіаудару по центру для утримання мігрантів у Лівії, в результаті якого загинули десятки мігрантів.

Генсекретар ООН Антоніо Ґутерріш зажадав «незалежного розслідування» нападу.

Очікується, що представники Агентства ООН у справах біженців та Департаменту ООН з політичних питань проінформують членів Ради Безпеки про ситуацію.

За даними ООН, 2 липня через авіаудар по табору для мігрантів у місті Таджура загинули щонайменше 44 людини, понад 130 людей зазнали тяжких поранень.

Близько 600 біженців і мігрантів, зокрема жінок і дітей, перебували у центрі. Щонайменше 6000 мігрантів з Еритреї, Ефіопії, Сомалі, Судану та інших країн нині перебувають в десятках таборів у Лівії, якими керують ополченці, обвинувачені в тортурах та інших зловживаннях.

Європейський союз, Туреччина і Катар також закликали провести незалежне розслідування, в той час як Франція закликала до «деескалації» насильства, а Ліга арабських держав – до «припинення» бойових дій. В українському МЗС також наголошують на «необхідності проведення усестороннього об'єктивного розслідування цього злочину». /**/ /**/ /**/

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ