США ввели нові санкції проти Куби через підтримку режиму Мадуро

США ввели нові санкції проти Куби через підтримку режиму Мадуро

06.07.19 09:20 0 625
Міністерство фінансів США оголосило про запровадження санкцій проти кубинської нафтової компанії Cubametales через підтримку венесуельського режиму Ніколаса Мадуро. Про це мовиться в прес-релізі, який був опублікований напередодні Управлінням з контролю за іноземними активами США.

Санкції щодо Cubametales «завадять спробам Мадуро використовувати венесуельську нафту як інструмент торгу в переговорах і допомогти його прихильникам знайти захист на Кубі», мовиться у заяві міністра фінансів США Стівена Мнучіна.

У Міністерстві фінансів США зазначили, що державна компанія Cubametales контролює весь імпорт і експорт палива на Кубі, підтримуючи при цьому тісні бізнес-відносини з Мадуро. За словами Мнучіна, «Мадуро чіпляється за Кубу, щоб залишитися при владі, купуючи військову і розвідувальну (допомогу) в обмін на нафту».

Минулого місяця Вашингтон ускладнив правила туристичних поїздок на Кубу у відповідь на «дестабілізуючу роль», яку, на думку Мінфіну США, Гавана грає в регіоні. Мадуро опинився під американськими санкціями ще в 2017 році. Після його переобрання минулого року країну охопила ще глибша політична, гуманітарна і економічна криза.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ