Польща критикує ЄС через перенесення переговорів про членство Албанії і Північної Македонії

Польща критикує ЄС через перенесення переговорів про членство Албанії і Північної Македонії

07.07.19 10:32 0 1802
Президент Польщі Анджей Дуда розкритикував Європейський союз через перенесення переговорів про вступ з Албанією і Північною Македонією і закликав запропонувати Балканським державам чіткий шлях до членства в ЄС.

За словами Дуди, цим країнам не варто пропонувати брати участь у перегонах, «де вони не можуть бачити фінішної лінії». Він заявив про це на саміті Західних Балкан у польському місті Познань 5 липня.

Польський президент наголосив, що обидві держави здійснили «складні реформи», щоб поліпшити свої шанси на приєднання до ЄС.

Минулого місяця країни-члени Євросоюзу відклали рішення про початок переговорів з Албанією і Північною Македонією до жовтня через незгоду деяких членів блоку, зокрема Франції та Нідерландів.

Дуда разом із канцлером Німеччини Анґелою Меркель і британським прем'єр-міністром Терезою Мей взяли участь у другому дні зустрічі міністрів закордонних справ, внутрішніх справ й економіки шести держав Західних Балкан, які прагнуть вступити до Європейського союзу.

Крім Албанії і Північної Македонії, на членство в ЄС претендують також Боснія і Герцеговина, Сербія, Чорногорія і Косово.

На початку цього тижня президент Франції Емманюель Макрон заявив, що виступає проти подальшого розширення ЄС у той час, коли блок намагається знайти згоду між чинними членами.

Прихильники розширення ЄС стверджують, що воно сприятиме підтримці регіону в умовах зростаючого впливу Росії й Китаю.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Росія: екстрадованого зі ...
Наступна новина: Нефьодов заявив,що ...

КОМЕНТАРІ