Жахливе для алкоголіка слово — запій!

Жахливе для алкоголіка слово — запій!

08.07.19 19:12 0 4272

Найчастіше алкоголіка виводять хворого зі стану запою за допомогою медикаментозних засобів. А ви коли-небудь задумувались про те, що буде з людиною якщо запій не переривати? Вона на фізіологічному рівні просто вже не зможе вживати алкоголь. У завзятих алкоголіків, як ми добре знаємо, зникає блювотний рефлекс. А ось при багатоденному запої в алкоголіків блювотний рефлекс знову з'являється. Стан пацієнта іноді настільки погіршується, що він не в змозі ковтати навіть воду.

У таких критичних випадках виведення з запою алкоголіку краще робити не у себе вдома, а в умовах наркологічної клініки з подальшим кодуванням і реабілітацією. У випадках багатоденного запою у хворого виникає важкий стан. Тут народна медицина часом виявляється безсилою. А чи всі знають, що конкретно з народних засобів використовують при запої? Це можуть бути:

  1. настій трав і овочів, які мають протиалкогольний ефект;
  2. настій чебрецю;
  3. огірковий розсіл;
  4. розчин меду;
  5. помідорний розчин і т. д.

Даремно ризикувати життям і здоров'ям свого родича немає сенсу. Йому повинна бути надана наркологічна допомога з ефективними лікарськими засобами. Іноді й проведенням реабілітації в спеціалізованому центрі.

Які ускладнення виникають при запої?

Найбільш грізним ускладненням при запої є біла гарячка. Небезпека її полягає в тому, що це захворювання, зрештою, призводить до набряку головного мозку і навіть смерті! Провідні фахівці настійно рекомендують алкогольні психози лікувати в умовах наркологічних клінік. При запої зовсім не рідкість проблеми з серцево-судинною системою, розвивається серцева недостатність, кардіоміопатія. Від тривалого вживання спиртних напоїв поступово розкладаються печінкові клітини.

Діагностуються запальні процеси в області печінки — алкогольний гепатит. Коли гепатоцити, це специфічні клітини печінки, заміщуються сполучнотканинними рубцями, то тут вже слід говорити безпосередньо про цироз печінки. Від вживання алкогольних напоїв приходить в непридатність робота нирок. У хворого спостерігаються набряки. Ось чому без надання професійної медичної допомоги алкоголік приречений на повільну мученицьку смерть.

Чому зі стану запою хворого необхідно вивести якомога раніше?

Важливо не затягувати стан запою, а своєчасно викликати додому нарколога. Вчасно надана допомога покращує результати проведеного медикаментозного лікування. Досвідчений нарколог швидко та ефективно проведе лікування, як в домашніх умовах, так і в стінах наркологічної клініки.

По приїзду до пацієнта лікар оглядає його та ретельно збирає анамнез. Дізнається, скільки днів пацієнт перебував в стані запою. З'ясовує стадію алкоголізму. Обстежує внутрішні органи. При необхідності робить ЕКГ й інші обстеження та маніпуляції. Оцінює стан психіки хворого. А потім фахівець приступає безпосередньо до виведення хворого зі стану запою.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Наступна новина: "Olympic Park"— ...

КОМЕНТАРІ