Плотер: що потрібно знати?

Плотер: що потрібно знати?

08.07.19 21:34 0 4779

Плотер — це пристрій, який зазвичай використовується для автоматизованого проектування, для виведення таких великих векторних конструкцій, як архітектурні креслення. Пересуваючи ручку механічно, плотери креслять лінію на поверхні паперу для відтворення векторної графіки, намальованої на комп'ютері.

Хоча вони ідеально підходять для друку великої лінійної графіки, плотери не могли відтворити растрову графіку, а введення широкоформатних струменевих і лазерних принтерів зробили їх значною мірою застарілими. Ну а далі, ми розглянемо їх принцип дії та різновиди, а розповість нам про це співробітник інтернет-магазину printer-snpch.com.ua, в якому їх безпосередньо можна купити.

Різновиди

Існує 3 основних типи плотерів для друку:

  1. планшетні;
  2. барабанні;
  3. ріжучі.

Планшетні плотери використовують систему, де папір фіксується, а плотер переміщує ручку вгору, вниз, ліворуч і праворуч, щоб намалювати необхідні позначки на папері.

Барабанні плотери переміщують ручку вгору і вниз, а папір ліворуч і праворуч, обертає барабан. Це дозволяє барабанним плотерам мати розмір, що менший за кінцевий розмір паперу. Плотери можуть використовувати більше однієї ручки, що дозволяє малювати різні кольори.

Ще одним типом плотера є ріжучий, який замінює ручку гострим лезом. Це дозволяє плотеру різати вініл та інші тонкі матеріали для виготовлення графіки для знаків, транспортних засобів і реклами. Менші ріжучі плотери, які можуть розміститися на робочому столі, доступні для внутрішнього ринку, для ремесел та інших додатків для любителів. Хоча ріжучі плотери все ще широко використовуються, але їх починають замінювати лазерні фрези, оскільки вони можуть вирізувати більш широкий спектр матеріалів.

Сучасні плотери

Перші плотери, з їхніми повільними швидкостями та складними механізмами, стали надлишковими з досягненнями в технології друку. Технологія струменевого друку була ідеальною заміною, з невеликою автономною друкуючою головкою, яка рухається по паперу, дозволяючи виробникам створювати широкоформатні плотери, які можуть друкувати на великих розмірах паперу.

Досягнення мікрочіпів і пам'яті дають змогу плотерам виконувати більшу обробку на борту, забезпечуючи більш швидкий друк з високою роздільною здатністю, з високим рівнем точності. На відміну від перших плотерів, які могли друкувати тільки лінійну графіку, з технологією струменевого друку в можливості плотера додався ще й друк фотографій.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ