На парламентських виборах у Греції перемагає консервативна «Нова демократія»

На парламентських виборах у Греції перемагає консервативна «Нова демократія»

10.07.19 09:45 0 550
Консервативна правоцентристська партія «Нова демократія», за попередніми висновками, здобула перемогу на парламентських виборах у Греції – таким чином, виборці не підтримали уряд прем'єр-міністра соціалістичного спрямування Алексиса Ципраса, який керував країною протягом останніх чотирьох років, з 2015-го.

З понад 80% вже підрахованих голосів «Нова демократія» має 39,7% на свою підтримку, тоді як партія «Сіріза» Ципраса – 31,6%. Радикальна права політична сила «Золотий світанок» попередньо не долає мінімальний бар'єр у 3%, необхідний для проходу в парламент.

Лідер «Нової демократії» Кірьякос Міцотакіс привітав свою перемогу та подякував виборцям за надання «потужного мандату, щоб змінити Грецію».

« починається складна, але прекрасна боротьба», – додав він.

51-річний Міцотакіс походить з відомої грецької політичної династії, його батько Константінос Міцотакіс був прем'єр-міністром країни, а сестра Дора Бакоянні – мером Афін та міністром закордонних справ Греції. Серед передвиборчих обіцянок 51-річного Міцотакіса – зниження податків та залучення інвестицій.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ